Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Quick & Easy KYCKLING KEBAB Rör ihop
1 dl ajvar relish med 1 dl yoghurt. Smaksätt med salt och peppar och några droppar citron. Strimla, krydda och stek 4 kycklingfiléer i en het lättoljad stekpanna Fyll varma pitabröd med spröd sallad, tomat, avokado och tunt skivad rödlök. Lägg i kycklingköttet och skeda över såsen. Servera i servetter, gärna framför teven tillsammans med kall öl direkt ur flaskan. För alla? Innehåller gluten. Byt pitabrödet mot glutenfritt bröd vid celiaki. Mjölk och ev ägg kan förekomma i pitabrödet. Byt ut yoghurten mot någon matsked äkta majonnäs eller chilisås vid mjölkallergi. Tina: Ett enkelt desserttips är att dela ett stort granatäpple och peta ur kärnorna, gärna lite klumpvis. Gör det över en skål sä att du tar vara pä all juice. Pressa apelsinjuice över kärnorna, strö över lite socker. Blanda, ät och njut. ENCHILADAS MED BÖNOR, KYCKLING & TOMATSALLAD FÖR 4 PERSONER 1 paket små mjuka tortillas ä ca 250 g 1 färdiggrillad kyckling eller 4 kycklinglår (se tips) 2 burkar vita bömor (naturella i lag) å 400 g 1 burk hackad mild grön chili å ca 110 g 1 msk tacokrydda 2 msk+ 1/2 dl olivolja 2 msk + 1 msk citronjuice 2 msk mangosalsa 1 msk honung 1/2 kruka gräslök 3-4 tomater, 1 liten rödlök salt, peppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på175°C. 2. Häll av och gaffelmosa bönor6 na. Smaksätt med hälften av den gröna, inlagda chilin, tacokryddan, 2 msk olivolja och 2 msk pressad citronjuice. Salta och peppra 3. Lägg 3 msk bönröra på varje tortillabröd. Rulla ihop till rullar och lägg över i en ugnssäker form (skarven neråt). Pensla översidan lätt med olivolja och salta lätt. 4. Värm tortillarullarna i ca 10 minuter i ugnen. 5. Mixa resten av chilin, mangosalsa, honung och 1 msk citronjuice i matberedare till slät konsistens. Häll därefter i omgångar i 112 dl olivolja. Salta och peppra. Hacka gräslöken, vänd ner den. 6. Hacka tomaterna. Skala och skiva löken tunt. Blanda och lägg upp salladen på tallrikar. Häll över dressingen. Servera med tortillarullarna och kycklingen. För alla? Rätten innehåller gluten. Välj glutenfria tacoskal i stället för tortillabröd och kontrollera även kycklingens grillkrydda och tacokryddan vid glutenintolerans. Mjölk och ev ägg kan förekomma i tortillabrödet. Se upp med kryddblandningarna vid mjölkallergi 1 Tips! Om du inte väljer en färdiggrillad kyckling blir det jättegott med 4 kycklinglår. Gör så här: Krydda låren väl med cajun-/grillkrydda. Stek låren i en het lättoljad stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor. Ugnsstek på mellersta falsen i 30-40 minuter, 200°C. Ta ut och varmhåll kycklinglåren medan tortillabröden värms. 4
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40