Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 SOPASECA DEVERDURAS Grönsaksris Alla
riktiga »comidas« har både en vanlig soppa och en »torr« soppa. Den torra varianten brukar vara ris eller pasta med till exempel grönsaker. Normalt serveras den för sig och är då inte världens roligaste rätt, men den passar perfekt till en kötträtt som kycklingen nedan. FÖR 6- 8 PERSONER 5 dl vitt, langkornig t ris 1 squash, ca 250 g 2 morötter 250 g färska haricots verts eller tinade gröna bönor CREMA DE ZANAHORIA Morotssoppa Mexikanska soppor kommer i två varianter, klar eller »crema«. Den klara, buljongbaserade är ofta kryddstark. En »crema«, däremot, är ofta mildheten själv. FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-2 msk smör 5-6 morötter 5 dl höns- eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) 1/2 gul lök 2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 liter hönsbuljong (tärning/konc fond + vatten) salt, svartpeppar 2 msk grovt hackad persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj riset i en sil under rinnande vatten. Häll riset i en kastrull. Täck med vatten och ställ åt sidan i 15 minuter. 2. Skala, skölj och skär under tiden grönsakerna. De ska alla skäras i små bitar. Squashen blir bäst om det innersta (fröna) tas bort. Hacka löken för sig. 3. Häll av riset. Värm oljan i en kastrull. Tillsärt riset och fräs under omrörning tills det är genomskinligt, ca 2 minuter. 4. Pressa i vitlöksklyftan, tillsätt löken och stek tills riset börjar få färg, ca 3 minuter till. 5. Lägg i grönsakerna och slå på buljong. Tillsätt salt, peppar och persilja. Täck med lock, koka upp. Sänk till lägsta värme och låt stå tills all vätska kokat in, ca 20 minuter. 6. Ta bort från värmen och låt torka utan lock i 5 minuter. SALSA DE ROCIO Rocios salsa Detta är den mexikanska ketchupen!, säger Eduardo. Den går att använda till det mesta och går utmärkt att förbereda i stora mängder. Själva brukar Rocio och Eduardo äta den till quesadillas eller med ett enkelt stekt ägg. Röstningen är något typiskt mexikanskt. Det kan kännas krångligt, men utan den får man inte alls samma goda smak som Rocios mammas salsa! 1 liten gul lök 5 vitlöksklyftor 4 tomater 1 liten jalapeno (färsk chilifrukt) 1 - 2 medelstora torkade chilifrukter, helst guajillo 1/2 tsk hela svartpepparkorn 1/2 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka löken grovt och skala vitlöksklyftorna. Rosta lök och vitlök i en torr stekpanna under ständig omrörning tills de fått färg och lite svarta fläckar. Lägg åt sidan. 2. Skär av ändarna på tomaterna och rosta även dem i stekpannan tills skalet börjar lossna Lägg åt sidan. 3. Rosta jalapenon i stekpannan tills den fått ordentligt med färg. Lägg åt sidan. 4. Rosta den torkade guajillon och svartpepparn i stekpannan tills de börjar svälla upp och dofta. Lägg åt sidan. 5. Hacka jalapenon och tomaterna grovt, mal svartpepparkornen i en mortel. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. En kort stund om man vill ha salsan »matig«, längre om den ska vara helt slät. salt, svartpeppar 5 dl mjölk GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka löken och vitlöken. Slanta morötterna. Smält smöret i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök tills de är genomskinliga. Lägg i morötterna och stek i ytterligare någon minut. 2. Häll på buljongen, salta och peppra. Koka tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter. 3. Ta upp grönsakerna och kör med lite av buljongen i en mixer eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt mjölken och värm. Låt sjuda en liten stund och smaka ev av med mer salt och peppar. Snåla inte med saltet! 4. Servera med en klick créme fraiche. PLATAN OS CON CREMA Gräddiga bananer Ruskigt enkelt och ruskigt gott! FÖR 4 PERSONER 4 mogna bananer 11/2 dl créme fraiche 1 msk socker 1 msk pressad citronjuice ev lite målen kanel GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och slanta bananerna. Blanda resten av ingredienserna i en skål. Vänd ner bananerna.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40