Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 » HETTA « Säg Mexiko och det hettar t
ill. Såväl mat som klimat förknippas med just hetta. Och visst kan man bjudas mat som får såväl ögon som näsa at t rinna. Och visst kan man hamna i ökenhett klimat. Men det är bara halva sanningen. För temperaturen kan bli sval och det samma gäller många rätter som är både svalkande och fräscha. Min favorit är är en sallad som består av bl a tomat, lök, limejuice och koriander. Läckert! Låt dig i det här numret inspireras av det genuina mexikanska köket, som är enkelt men med mycket tradition. Vi har hälsat på några familjer, besökt Oaxaca och fått en expertguidning av Susana Trilling. Chili är viktig i det mexikanska köket. Jonas Borssén, som är en stor chilikännare, berättar om olika sorter. Och från chili är steget inte långt till chili con carne - var med och tävla med ditt bästa recept. Du kan bl a vinna en resa till Mexiko. Lycka till! TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR BllfféS rfiC8ptr6(jiStGr! WWW . IC3 . S 6 JAN SAMUELSON TIPSAR OM NYA GODA VINER. DE PRESENTERAS PÅ WWW.ICA.SE, SÖK PÅ BUFFÉ ICA-producerat Egna märkesvaror, så bruka r de produkter kallas som vi inom handeln låter tillverka under eget namn . För ICA: S del handlar det om prisvärda kvalitetsprodukter som väl kan mäta sig med mer kända märken på marknaden , men som blir billigare då vi slipper ett mellanled och inte heller satsar stora pengar pä reklam för produkterna , IC A började sälja egna märkesvaror redan på 1940-talet, och idag ä r vi uppe i över 500 artiklar. Vi har haft, och ha r fortfarande, många olika namn pa vår a egna varor. Men nu har vi bestämt oss för att bli tydligare genom at t koncentrera oss på några få starka märken med tydlig koppling till våra ICA - och RiMi-butiker. iCA-butikerna komme r at t sälja egna produkte r med namnen ICA , Skona och Euroshopper, medan RiMi-butikerna far egna RiMi-varor och också kommer at t ha Skona i sortimentet. I frukt- och gröntdiskarna finns fortsatt 1 c A-producerade Rico medan Sunda byter namn till IC A Ekologiskt. Vi arbeta r ständigt med at t förbättra och utveckla våra egna märkesvaror, och det komme r at t hända mycket pa det hä r område t de närmaste åren. Välj ICA-producera t för att få bra kvalitet till vettigt pris. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Vardagsgott • 5 Mex-&chiliguide • 13 Två världar • 20 Buffé n r 2/200 1 Avokadodipp»15 Biffmacka med salsasallad*9 Borsjtj på annat sätt »32 Champinjontortilla • 32 Chilipaste*37 Cissigryta*32 Enchiladas med bönor, kyckling och tomatsallad*6 Fabulous mozzarella meatball sandwich* 9 Filémedaljong med salsa*32 Fiskgryta å la provencale*32 Gratinerad chilifrukt med ost* 23 Oaxaca • 28 Gräddiga bananer*25 Grönsaksris* 25 Jalapenopickles*14 Kokta svarta bönor* 17 Kryddig laxfärs i paprikaringar*8 Kyckling i kryddig tomatsås*23 Kycklingkebab*6 Köttbullar med chipotlesås* 19 Mexikansk räkcocktail • 29 Morotssallad • 14 Morotssoppa* 25 Osttortillas*23 Passion- och melonsalsa*37 Pitstop route 66 chili*37 ring ellerskriv Redaktion: 08-7282300 Adress: Buffé, Box 6630. 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 8 5 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-194602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256. Peter Bogren 021-1941 14 Redaktionsråd: Karsten A Hess. Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Bertil Svensson, Nina Tarukoski Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: done AB Tryckeri: Roto Smeets Ém^/ wrv/ / Chilimästare • 34 Laga & tävla • 39 Quesadillas med frukt- och bönsalsa* 7 Rocios salsa* 25 Rökig korvgryta med bönor och nachos*7 Strömmingsburgare • 8 Tortillas i chilisås* 15 Tubfood*11 Varm mexikansk choklad*31 Vattenmelondricka* 17 Vitlöksfrästa champinjoner på toast • 11 Vitlökssoppa med squash* 19
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40