Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Ol & tequila Corona och Sol är två l
ättsamma mexikanska öl som passar bra kryddstark mat. De ska serveras väl kylda Men i Mexiko finns det många fler sorter att välja bland, tex det guldgula Pacifico clara och det mörka Negra Modelo especial. Tequila är ett destillat som görs på agavekaktusen. I Mexiko kan man hitta ekfatslagrad tequila -anejo« men också billighetsvananter som kallas mezcal - som man bör se upp med. Mexikanskt kaffe med extra sting I slutet av förra året besöktes Högbo bruk, där landslagets ledare Gert Klötzke huserar, av några duktiga mexikanska kockar. Deras gästspel innehöll många spännande rätter, men det som kanske uppskattades mest var det avslutande kaffet. Här kommer receptet i en något förminskad version: Ta 1 liter starkt, svart kaffe och blanda med 3/4 dl sirap, 1 kanelstång samt finrivet skal och juicen av 1/2 apelsin och 1/2 lime. Låt stå och dra en stund. Häll upp och »späd» till önskad smak och styrka med tequila. Street food-majs från Oaxaca Majs är den mesta stapelvaran i Oaxaca, och hela resten av Mexiko för den delen. Så här serveras färsk majs på pinne direkt från gatan i Oaxaca City. Om det inte finns färsk majs går det att ersätta med majskolvar på burk. 1 färsk majskolv, rensad på blast majonnäs salt riven ost av parmesantyp limejuice, helst från färsk lime kajennpeppar GÖR SÅ HÄR: Koka majskolven i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och för in en ordentlig blompinne i basen på kolven så att den blir som en slickepinne. Smörj hela kolven med rikligt med majonnäs, salta, strö över den malda osten, duscha ordentligt med limejuice och avsluta med kajennpeppar. Ät genast. Stark chili på händerna När man skar och rensar chilifrukter är det lätt att få mycket av det starka på fingrarna Då gäller det att hålla dem borta från ögon, mun och andra känsliga kroppsdelar! En metod som de använder i Mexiko för att bli av med det starka ar att tvätta händerna i tomat. Dela bara en vanlig tomat och använd delarna som du skulle en tvål, och vips! så är det starka borta För alla? Chocolate con leche innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. CHOCOLÄTE CON LECHE Varm mexikansk choklad FÖR 4 PERSONER 200 g mörk choklad 7 dl mjölk (eller vatten) 2 krm målen kanel 1 krm vaniljsocker socker efter smak GÖR SA HÄR: 1. Smält chokladen i en skål över ett hett vattenbad eller i mikron på full effekt i 1 - 2 minuter. 2. Värm mjölken (eller vattnet) och häll den sakta över chokladen. Rör hela tiden. Blanda till sist i kanelen. 3. Häll chokladmjölken i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och vispa kraftigt i 1 -2 minuter. 4. Ta kastrullen av värmen och fortsätt vispa tills chokladen börjar skumma (skummet är, precis som på en cappuccino, viktigt). Häll upp i koppar och tillsätt socker efter smak.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40