Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 »Ancho chili ger lite rökig hetta. S
maka dig fram!« COWBOY CHILI Gör gärna den mustiga chilin dagen innan den ska serveras. FÖR 4 PERSONER ca 400 g kryddiga korvar, t ex chorizo 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 1 paket bacon (140 g) 3 msk tomatpuré 2 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1–2 msk chilipeppar ancho style 1 tsk kakao 1 burk stora vita bönor (400 g) 1 burk kidneybönor (400 g) 5–7 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 3 msk hackad koriander eller persilja olivolja TILL SERVERING nachochips eller baguette GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor. 2.Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 3 minuter. Tillsätt baconet och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, chilipeppar och kakao. Låt fräsa ca 1 minut under omrörning. 3.Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i vatten, buljongtärning och bönor och låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. 4.Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i 1 msk olja i en stor stekpanna ca 2 minuter. 5. Lägg korven i böngrytan och låt koka ca 3 minuter. Garnera med koriander eller persilja. Servera med nachochips eller en bit baguette. TIPS! Servera med riven ost att strö över grytan. FÖR ALLA? Fri från gluten, men kontrollera korven. Servera med lämpligt tillbehör. Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera korv och buljongtärning. Servera med lämpligt tillbehör. Gör äggfri: kontrollera korv och buljongtärning. 12 BUFFÉ 10 • 2 01 1 CHOUCROUTE PÅ LENAS VIS En fransk klassiker med fläsk och korv som får koka ihop med surkål. I Lenas tappning ger katrinplommon god sötma. FÖR 4 PERSONER 250 g rimmat fläsk i bit 300 g bratwurst 200 g prinskorv 2 stora gula lökar 1 hel vitlök 700 g surkål 1–2 msk socker 5 hela svartpepparkorn 1 lagerblad 3 dl vitt vin 15 torkade katrinplommon ev 2 kvistar rosmarin rapsolja, smör salt TILL SERVERING dijonsenap och kokt potatis HETARE VARDAG
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40