Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Testlagat Betyg ANNKIE Egentligen rä
cker det med att säga gott. Jättegott! Saſt ig och delikat biff tack vare den låga ugnsvärmen. Den picklade löken kommer jag att göra fl er gånger. Jag älskar rotfrukter i alla former, så jag provade också med en puré på morot och rödbeta eſt er samma enkla recept som rotsellerin. Och så ett citronsmör till, smaksatt med både juice och skal. Men hoppa över krassen, det blir mycket fräschare med klippt persilja över. 3,7 »Saftig och delikat biff tack vare den låga ugnsvärmen.« BIFF MED ROTSELLERIPURÉ, PICKLAD RÖDLÖK OCH BETOR En riktig krogrätt. Låt köttet vila innan det skärs upp så behåller det sin saftighet. FÖR 4 PERSONER 600 g biff i bit 3 msk balsamvinäger 1 1/2 msk honung olivolja, smör salt, nymalen svartpeppar PICKLAD LÖK OCH BETOR 600 g färska små rödbetor 1 rödlök 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl socker 1/2 dl vatten 1/2 ask smörgåskrasse FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller stek i enbart olja. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller stek i enbart olja. 3,5 MARTIN: God, genomtänkt rätt. Rödbetorna och löken är ett Betyg bra tillbehör till flera kötträtter – känns fräscht och nytt! GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 100°C. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 2.Bryn det runt om i 1 msk olja och 1 msk smör i en stekpanna ca 3 minuter. Lägg över det i en ugnssäker form. Spara stekskyn i stekpannan och tillsätt balsamvinäger och honung. Låt koka upp och sjud ca 3 minuter. Ställ åt sidan. 3.Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58°C, ca 70 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 15 minuter inlindat i smörpapper. 4.Koka under tiden rödbetorna mjuka med skalet på i lättsaltat vatten. Gnid av skalet under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. 5. Skala och skär löken i 1/2 cm tjocka ringar. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i löken och låt den sjuda 2–3 minuter. Häll av och blanda löken med rödbetor och 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. 6.Skär köttet i skivor och servera med rödbetor, lök, balsamsky och rotselleripuré. Garnera med krasse. ROTSELLERIPURÉ Skala och skär 400 g rotselleri, 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av och mixa till en slät puré i matberedare eller med stavmixer tillsammans med 2 dl crème fraiche. Krydda med 1/2 tsk salt. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Betyg 2,6 CAROLA: Hög imponeringsfaktor – men lite för många smaker på en och samma gång. BUFFÉ 10 • 2 01 1 31 Fredagsfest
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40