Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Betyg 3,7 MARTIN M Gott med äpplen,
så gott att jag öste på mer när jag lagade andra gången. Känns som en bra vardagsrätt. Fast palsternacksmoset gillade jag inte. Det fi ck bli ett blomkålsmos i stället, som jag också kryddade med curry. Mycket fl uffi gare och lättare. Fast nästa gång blir det vanligt potatismos, det är alltid gott till fi sk. Som matlagningslåt passar Håkan Hellströms »Mitt Gullbergs Kaj paradis«. UGNSBAKAD SEJ MED PALSTERNACKSMOS SAMT ÄPPLE OCH ÄRTER I DILL Fisken bakas försiktigt på låg temperatur i ugnen. Moset på palsternacka får färg och smak av curry. FÖR 4 PERSONER 600 g sejfilé 200 g frysta ärter 500 g palsternacka 1/2 msk curry 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 syrliga äpplen (ca 350 g) 1/2 dl finskuren dill dillvippor oc garnering olivolja salt, svartpeppar 3,6 CAROLA: Som skeptisk till både palsternacka och fisk blev jag Betyg glatt överraskad! Gott med curryn. 30 BUFFÉ 10 • 2 01 1 och citronklyftor till GÖR SÅ HÄR: 1. Ta framärterna så de hinner tina lite. Sätt ugnen på 125°C. 2.Skär fisken i portionsbitar. Gnid in fisken med 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form, täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, kontrollera att fisken är klar. 3. 3 Skala oc skär pals och skär palsternackorna i mindre bitar. Fräs dem tillsammans med curry i 2 msk olja i en kastrull 2–3 minuter. Häll på grädde och mjölk. Koka dem mjuka under lock 10–15 minuter. Häll av men spara gräddmjölken. 4.Mixa palsternackorna till ett mos med stavmixer, späd till lagom konsistens med gräddmjölken. Krydda med 3 krm salt och 1 krm peppar. 5.Skala, kärna ur och skär äpplet i 1/2 cm stora tärningar. Värm ärterna försiktigt i 1 msk olja i enmsk olja en kastrull. Blanda ner äpple och dill i ärterna vid servering. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Betyg 3,0 Servera fisken med palsternacksmoset och ärterna. Garnera med dillvippor och citronklyftor. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och grädde med t ex havrebaserade ersättningsprodukter. ANNKIE: Ärt- och äppelblandningen gjorde rätten. Förvånad över hur bra totalupplevelsen blev. Vardagsgott
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40