Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Afternoon tea RASPBERRY TARTELETTES
TARTELETTER MED HALLON De små tarteletterna är enkla att göra med hjälp av små veckade formar i metall. Vill man slippa smöra och mjöla går de bra att göra i engångsformar av aluminium. GER 15–20 STYCKEN DEG 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 ägg 2 droppar bittermandelarom eller 2 rivna bittermandlar ev smör och mjöl till formarna FYLLNING ca 200 g lemon curd 150 g färska hallon eller andra frukter och bär GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Smöra och mjöla formarna om du använder tartelettformar av metall. 3.Kör smör och mjöl i en matberedare eller nyp ihop för hand. 4.Tillsätt florsocker, ägg och bittermandelarom eller riven bittermandel och blanda snabbt ihop till en smidig deg. 5. Tryck ut degen i 15–20 tartelettformar eller engångsformar av aluminium. 6.Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, tills de fått fin färg, passa noga. Låt svalna. 7.Ta försiktigt ut tarteletterna ur formarna genom att trycka ihop ändarna försiktigt och knacka i bottnen. Låt svalna. 8.Klicka 2 msk lemon curd i varje tartelett och garnera med hallon. TIPS! På ICA.se/buffe hittar du recept på hemgjord lemon curd. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i lemon curd. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i lemon curd. »Bjud nybryggt te och njut med syrliga citronrutor.« LEMONSQUARES CITRONRUTOR De här sötsyrliga små juvelerna kan bakas upp till en dag i förväg. GER CA 15 STYCKEN 100 g rumsvarmt smör 3/4 dl florsocker 2 + 1/2 dl vetemjöl 3 ägg 2 1/4 dl socker finrivet skal och juice av 1 citron GARNERING 1 dl finriven vit choklad GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. 2.Klä en rektangulär form, ca 20 x 24 cm, med bakplåtspapper. 3.Vispa snabbt ihop smör, florsocker och 2 dl av mjölet med elvisp. 4.Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp några centimeter på kanten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. 5. Vispa ihop ägg, socker, citronskal + juice och 1/2 dl mjöl med elvisp. 6.Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15–20 minuter. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor. Garnera med riven vit choklad. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Ersätt den vita chokladen med mörk ren choklad. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt den vita chokladen med mörk ren choklad. BLACKBERRY BAKEWELL BJÖRNBÄRS- & MANDELKAKA Härligt saftig mandelkaka med både björnbärsmarmelad och hela björnbär. GER CA 18 BITAR MÖRDEGSBOTTEN 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker finrivet skal av 1/2 citron 100 g kallt smör i tärningar 1 äggula 1 tsk kallt vatten FYLLNING 200 g sötmandel 125 g rumsvarmt smör 1 3/4 dl rörsocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 1 1/2 dl björnbärsmarmelad 150 g björnbär 1/2 dl mandelspån GÖR SÅ HÄR: 1. Mördegsbotten: Mixa vetemjöl, florsocker, citronskal och smör i en matberedare tills det blir smuligt eller nyp ihop för hand. Tillsätt ägggula och vatten och mixa ihop till en deg. 2.Klä en rektangulär form, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen på bottnen i formen och nagga den med gaffel. Ställ i kylen ca 1 timme. 3.Sätt ugnen på 175°C. 4.Grädda bottnen mitt i ugnen ca 15 minuter, tills den börjar få lite färg. 5. Fyllning: Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa fint i matberedare. 6.Vispa smör, rörsocker och vaniljsocker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör till sist ner den malda mandeln. 7.Bred först marmeladen över mördegsbottnen och sedan smeten. Tryck ner björnbären. 8.Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Strö över mandelspån och grädda ytterligare ca 15 minuter, tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna och skär i rutor. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. BUFFÉ 10 • 2 01 1 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40