Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Afternoon tea ORANGE PLUM SCONES APE
LSINSCONES MED ENGLISH SCONES KATRINPLOMMON Söta scones som inte behöver något tillbehör. Ska njutas nybakta. GER 12 STYCKEN 3 dl vetemjöl 2 msk florsocker finrivet skal av 1 apelsin 50 g kallt smör i tärningar 2 dl mjölk 1/2 dl hackade katrinplommon mjölk till pensling salt GLASYR 1/2 dl florsocker 2 tsk färskpressad apelsinjuice GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Blanda mjöl, florsocker, apelsinskal och 1 krm salt i en skål eller i en matberedare. 3.Lägg i smöret, lite i taget, och nyp ihop eller kör i matberedare till en smulig deg. 4.Tillsätt mjölken lite i taget och kör till en smidig deg. Blanda försiktigt i plommonen. 5. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den till en 2 cm tjock rektangulär platta. 6.Dela degen i 6 kvadrater och dela kvadraterna diagonalt till 12 trianglar. 7.Lägg trianglarna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med lite mjölk. 8.Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler. 9.Rör ihop glasyren och ringla över. FÖR ALLA? Innehåller gluten. Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfria produkter. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och använd soja-, ris- eller havrebaserad mjölkersättning. Fri från ägg. ENGELSKA SCONES Klassiska engelska scones, här med mörk choklad. De kan även bakas med samma mängd russin, se bild på sidan 23. GER 6 STYCKEN 4 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk bakpulver 1/2 dl hackad mörk choklad eller russin 50 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl vispgrädde + 2 msk till pensling ev florsocker att pudra över GÖR SÅ HÄR 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Nyp ihop mjöl, salt, bakpulver och choklad eller russin med smöret. 3.Tillsätt grädden och knåda snabbt ihop till en smidig deg. 4.Platta ut degen till en 2 cm tjock platta och ta ut 6 rundlar med hjälp av mått eller glas. 5. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med grädde. 6.Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg. Servera nybakta. Pudra ev över florsocker. FÖR ALLA? Innehåller gluten. Gör laktosfri: ersätt smör och grädde med laktosfria produkter. Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Fri från ägg. CIDER NUT LOAF FRUKT- OCH NÖTKAKA MED CIDER Kakan blir saftig av torkad frukt som får marinera i cider över natten. God att rosta om det blir kaka över. GER 1 KAKA 175 g blandad torkad frukt (t ex russin, aprikoser, tranbär) 1 1/2 dl cider 50 g valnötter 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 stort ägg 1 1/2 dl farinsocker finrivet skal av 1/2 apelsin smör och ströbröd till formen GÖR SÅ HÄR: 1.Skär frukten i små bitar. Lägg i en bunke och häll på cidern. Låt marinera ca 12 timmar. 2.Sätt ugnen på 175°C. 3.Smöra och bröa en avlång form, 1 1/2 liter. 4.Hacka valnötterna grovt. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Blanda ner nötter, ägg, socker, rivet apelsinskal och fruktblandning. 5. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Känn med en provsticka om den är färdig. 6.Stjälp upp kakan på ett fat och låt svalna under formen innan den skärs i skivor. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i ströbrödet. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i ströbrödet. TESTÄLLEN VI BESÖKT The Berkeley Hotel, London Bridge Tea Room, Bradford-on-Avon The Pump Room, Bath BUFFÉ 10 • 2 01 1 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40