Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 LINAS CURRY … eller fixa eget dopp K
OLASNITTAR Sätt ugnen på CHOKLADA 175°C. Lägg 100 g smör i bitar, 1 dl socker, 2 msk ljus sirap, 2 dl vetemjöl, 2 1/2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar på lätt mjölad bänk och rulla till längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Baka mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt svalna lite på plåten och skär i sneda bitar. SÄTT SMAK PÅ RISET Lägg i en stjälk citrongräs (krossa den i den tjocka änden), några kardemummakapslar eller en näve riven kokos nästa gång du kokar ris. Det doftar och ger smak! LÄSARTIPS GLASSIG LINGONDRINK Senaste barflugan, enligt Linnea Johansson, festfixare i New York, är att frysa ner drinkingredienserna och servera som en glass. Maricka Thörnqvist, Stockholm, tipsar om en enklare, kul variant med färdig isglass: Häll 1 msk konc lingondricka i ett glas. Fyll upp med fruktsoda, pressa i 2 limeklyftor och ställ ner en Piggelinglass. Servera genast. AFTERNOON TEA på slott och herrgård eller hembakta chokladkolasnittar med tända ljus vid köksbordet. Oavsett hur – när regnet smattrar mot rutan och löven faller behöver vi fi ka, mycket och ofta! REDAKTÖR LINA WALLENTINSON, LINA.WALLENTINSON@OTW.SE FOTO PER MAGNUS PERSSON Ta en finfika… Årets konditor koras den 14 oktober i Stockholm. Tema för tävlingen är »styla om ett kafferep«. Missar du tävlingen kan du alltid lyxfika hos några av finalisterna. Konditori Tösabiten, Ekeby, Bjuv – Lina Olsén PM bröd & sovel, Växjö – Märta Grundberg Chokladfabriken, Stockholm – Josefine Baummann Ett bageri, Stockholm – Fredrik Johansson Eller hos 2010 års vinnare Roy Fares på PO Choklad & Konditori i Stockholm. Böcker i säsong VILT MED SALMING Börjes favoriter, från helstekt ripa till mammas palt. Ica Bokförlag. LAGA VILT FRÅN SKOG & SJÖ Vacker bok om naturens skafferi av Carina och Ulrika Brydling. Semic. FAMILJENS HÄLSOKOKBOK Gladare, godare vardag med Jacob Wismar. Bonnier Fakta. Rårörda tranbär Blanda 200 g tinade tranbär med 1 dl ljust muscovadosocker. Rör tills sockret lösts upp. Gott till viltsteken eller grytan. Kolla, här står en iskall Piggelin som drinkpinne. BUFFÉ 10 • 2 01 1 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40