Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Oktober CAROLA – Vi vuxna gillade ve
rkligen lasagnen, medan ungarna undrade vad det var för fel på min gamla hederliga variant. Andra gången vi lagade rätten var jag smart och rev morötterna riktigt fi nt, då tyckte barnen om den bättre. Jag smaksatte med ajvar relish och paprikapulver i stället för chilisås – mustigt och gott resultat. Och så lyxade vi till det med en fetaost- och yoghurtröra. Men nästa gång provar jag att smula fetaosten i lasagnen. I DETTA NUMMER: CAROLA, MARTIN OCH ANNKIE.Mest lovord denna månad får den picklade löken till biffen med rotselleripuré. Morotslasagnen går hem hos Carola och Martin, medan Annkie säger tvärt nej. Den ugnsbakade sejen med curry, äpple och dill överraskar positivt. TESTLAGAT TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT TOM SJÖSTEDT FOTO EVA HILDÉN SMITH Betyg 3,8 »Vi vuxna gillade verkligen lasagnen.« DET ÄR VI SOM ÄR TESTLAGARE MOROTSLASAGNE MED FÄNKÅLSSALLAD Lasagnen går fint att laga en dag i förväg. Värm den i så fall i ugn eller mikro när den ska serveras. FÖR 4–6 PERSONER 300 g morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 förpackning passerade tomater (500 g) 1 dl chilisås (av ketchuptyp) 1 msk paprikapulver 1 msk spiskummin 2 dl lättcrème fraiche ca 300 g färska lasagne plattor ca 2 dl riven parmesan olivolja 1,7 ANNKIE: Nej, vet ni vad! Det enda positiva med denna rätt var Betyg salladen, som var hur god som helst. salt, flingsalt, svart peppar FÄNKÅLSSALLAD 1 liten fänkål (ca 300 g) 1 rödlök 1/2 förpackning vita bönor (ca 200 g) 1 kruka koriander rivet skal av 1 lime GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Skala och riv morötterna fint. Skala, halvera och skär lök och vitlök i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 3.Fräs morötter, lök, vitlök och chili ca 3 minuter i 2 msk olja i en kastrull. Tillsätt passerade tomater, chilisås, paprikapulver och spiskummin. Låt småkoka under lock ca 10 minuter. 4.Blanda i crème fraichen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Varva lasagneplattor och sås i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Lägg lasagneplattor i bottnen och sås på översta lagret. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. 6. Fänkålssallad: Ansa fänkålen och skala löken. Skär fänkål och lök i Betyg 4,3 mycket tunna skivor, använd gärna en mandolin. 7.Häll av och skölj bönorna. Blanda fänkål, lök och bönor med hackad koriander, limeskal, 1 msk olja och 1 tsk fling salt. Servera salladen till lasagnen. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Välj mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, eller svensk hårdost. MARTIN: Gott! Och ännu godare när jag ökade på alla ingredienser till fyllningen med en halv gång. BUFFÉ 10 • 2 01 1 29 Vegetarisk
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40