Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 INNEHÅLL 4 JÄGARNAS VILDA MENY Bioakt
uella Rolf Lassgård och Kjell Sundvall lagar mustig viltgryta och mandelkorgar med hjortron. 29 10 FRÅN FALU TILL SALSICCIA Prinspaj, cowboy chili och äppelfalu. Lena Söderström bjuder på lättlagade korvrätter för fest och vardag. 15 LINAS CURRY Snabb viltsås, rårörda tranbär och vilda vintips. Och så godis (eller bus) till Halloween. 18 »FAMILY COOKING« Häng med till Irland och träffa tevekocken Catherine Fulvio, som bjuder på modern trerätters hemmameny. 4 22 »Bjud på vilda hopkok & AFTERNOON TEA« DET HJÄLPER INTE att de har sin Jamie, Nigella och Gordon. Inte heller att de har Fat Duck och tre andra restauranger med maximala tre Michelinstjärnor, eller att det totala antalet stjärnrestauranger är hela 143! Sverige har elva… Inte heller hjälper det att pubar konverterar sina bleka chips- menyer till finkäk och blir gastropubar. Nej, frågar man runt om brittisk och irländsk mat rynkas det lätt på snobbnäsan. Minnena av haken med överkokta grönsaker och frityrdrypande fiskar är nog för starka. Men nu växer det fram nya trendiga ställen. Krogar där man söker de bästa lokalproducerade råvarorna och lagar klassiska rätter på nytt sätt, gärna med en modern twist. Och här har vi har fler anledningar att omvärdera den brittiska maten! Jag besökte härom veckan tevekocken Catherine Fulvio på Ballyknocken Cookery School i Irland och fick lite trender och härlig »family cooking« med mig hem. Nyligen hade vi också ett team med bl a Jan Gradvall och Bruno Ehrs på plats i England, och de kunde bara inte motstå den afternoon tea som serverades i Bath. Varför inte låta dig inspireras och bjuda på en irländsk trerätters med Guinnesskokta musslor, rosmarinlamm och fyllig chokladkaka, eller en engelsk afternoon tea med både nytt och klassiskt. Oavsett känns det riktigt hösträtt! Det gör det också då vi träffar succéduon från Jägarna-filmerna Rolf Lassgård och Kjell Sundvall. De bjuder på ett vilt hopkok av sina favoritrecept: löjromsråraka, älg- och lammkorvsgryta samt mandelkorgar med whiskyhjortron och glass! En meny värd minst en stjärna… RE EPTREGISTER RECEPTREGISTER Apelsinscones med katrinplommon 27 Biff med rotselleripuré, picklad rödlök & betor 31 Björnbärs- och mandelkaka 25 Bountybollar 16 Chokladkolasnittar 15 Chokladtårta med Baileys 21 Choucroute på Lenas vis 12 Citronrutor 25 Cowboy chili 12 Engelska scones 27 Festgryta med ajvar relish och salsiccia 11 Frukt- och nötkaka med cider 27 Glassig lingondrink 15 Gratinerad äppeloch ostfalu 11 Guinnesskokta musslor med dill 19 Tony Wallin, chefredaktör tony.wallin@otw.se Jägarnas vilda gryta 6 Lammkotletter 20 Löjromsråraka 5 BUFFÉ 10 • 2 01 1 3 Mandelkorgar med glass & varma hjortron 9 Morotslasagne med fänkålssallad 29 Myntachutney 20 Nöttoppar med apelsin 16 Prinspajer 13 Rotfrukter med ost- och nöttäcke 21 Rustikt bröd med tranbär 19 Rårörda tranbär 15 Senapsvinägrett 20 Susannes vilda sås 17 Tarteletter med hallon 25 Ugnsbakad sej med palsternacksmos och äpple 30 Örtigt mos 20 22 AFTERNOON TEA Buffé besöker engelska Bath och intar klassiskt afternoon tea med ljuvliga scones och förföriska bakverk. 29 TESTLAGAT I OKTOBER Biffens picklade rödlök är månadens snackis. Morotslasagnen engagerar, två röstar för och en är absolut emot. 39 POTATISTÄVLA – VINN ETT KÖK Skicka in ditt bästa potatisrecept och var med och tävla om ett kök för 100 000 kronor. ETT KÖK! VINN ATT POTATISTÄVLA ÄN HAR DU CHANSEN »Hösten är som gjord för te och scones framför brasan.«
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40