Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 LINAS CURRY BOUNTYBOLLAR CA 20 STYCK
EN: Blanda 50 g smält smör med 100 g riven kokos, 2 dl florsocker och 1/2 dl vispgrädde. Rulla till bollar, lägg på en tallrik och ställ i frysen minst 1 timme. Doppa i 200 g smält mörk choklad och låt stelna på bakplåtspapper. Lägg ev i knäckformar. BUS! Baka in 1/2 vitlöksklyfta i några bollar. Bus eller godis? Halloween stundar. I Harry Potter-feberns fotspår har lurgodisar blandade med goda bitar blivit en hit i England. Smakar den svarta godisen lakrits eller skunk, och den blåa – är det tandkräm eller blåbär? Gör Buffés godingar som kan bli värstingar med en liten twist. NÖTTOPPAR MED APELSIN CA 15 STYCKEN: Hacka 100 g rostade hassel nötter. Smält 200 g mjölkchoklad över vattenbad. Blanda ner nötter och rivet skal av 1 apelsin. Klicka på bakplåtspapper på en plåt. Låt stelna i kylen. Ringla ev över smält vit choklad. BUS! Blanda 1/4 av smeten med 1 tsk dijonsenap. Tröstande te Äppelbubbel Blanda hälften äppelmust, hälften mineralvatten. Suveränt till mat eller som välkomstdrink. Snyggt med en slinga äppelskal i glaset. TRATTISSMUL Torka tratt- kantareller och mortla till ett pulver. En nypa räcker för att ge smak till höstens gryta! En kopp rykande te värmer i höstmörkret. Svart, grönt och vitt te görs på blad från samma buske, men till svart te får bladen jäsa innan de torkas. LYCKAS MED TE: Använd färskt te. Redan efter 3–4 månader tappar svart te i smak, grönt te är ännu känsligare. Brygg i förvärmd kanna. 1 tsk teblad per kopp och 1 extra tsk för kannan. Vatten strax under kokpunkten för svart te, 70–80°C för grönt och vitt. Grönt te kan dra 2 gånger på samma blad, första gången i 3 min, andra 6 min eller längre. Rött te, rooibos innehåller inte vanliga teers tein (samma som koffein). Bra alternativ för den som vill ta en kvällskopp utan att piggna till på kuppen. Afternoon tea – guide till landets tepärlor Klassiskt afternoon tea, med snittar, scones och bakverk, serveras på flera ställen. Buffé listar några pärlor. GÖTEBORG Restaurang Ett. Söndagste till levande pianomusik i guldsalongen. VÄSTERHANINGE Häringe slott. Lördagar och söndagar dukas teet fram. Boka i god tid. ESKILSTUNA Sundbyholms Slott. Maffigt lördagste i stiliga salonger. 16 BUFFÉ 10 • 2 01 1 STOCKHOLM Lady Hamilton. Charmigt helgfika i Gamla stan. Grand Hotel. Måndag till söndag. Lyxigt med utsikt mot slottet. Diplomat Hotell. Måndag till fredag. Egen teblandning. Chaikhana. Njut hela veckan av te med tillbehör i Gamla stan. MALMÖ Bloom in the Park. Söndagsfika i Pildammsparken till levande gitarrmusik. SIGTUNA 1909 Sigtuna Stadshotell. Finfika i loungen, till flygelmusik, fredagar och lördagar. BÅLSTA Krägga Herrgård. Lördagste på herrgården. VISBY Hotel Wisby. Kombinerad brunch och afternoon tea på söndagar. BÅSTAD Hotel Skansen. Njut i vinterträdgården fredagar och lördagar. FLEN Yxtaholms slott. Tillbringa lördagseftermiddagen i sörmländsk herrgårdsmiljö. TRELLEBORG Idala Gård. Te på landet lördagar och söndagar. UPPSALA Villa Anna. Lördagsfika i kvarteren vid domkyrkan. GNESTA Södertuna Slott. Lördagseftermiddagar står tebuffén uppdukad. Kontakta respektive ställe för tetider och ev bokning. Webbtips SÅLD PÅ SURDEG? Surdegskartan.se guidar till 186 bagerier som det jäser om.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40