Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 fortsättning från sid 16 -Just nu fu
nderar jag på en bar-meny. Jag vill ha en bar som man bara kan slinka in i och äta något litet till ölen, i Japan kallar vi ett sådant ställe för izakaya. Det kan bli smårätter som stavar av gurka, selleri med misomajonnäs eller en liten bit baguette fvlld med isbergssallad, strimlad yakinikuentrecote, lite majonnäs och svensk stark senap, frestar Masao. Men det är nog ändå för lingonen som One Happv Cloud blivit mest känt. De dvker upp i både varmrätter och desserter. Friterade lingon med glass och vaniljsås är långt från Japan, men så är vi ju i Sverige. Masao själv tycker lingon är okej. Efter många års äktenskap med en norrländska har han lärt sig äta olika bär. Men bara hjälpligt. Då föredrar han hellre gravad lax och sill. Sill kan möjligtvis vara lite för sött för honom, i det japanska köket använder man mycket vinäger. Syran är viktig. Experimenterandet fortsätter. Det viktigaste i Masaos kök är nämligen att hitta de smaker som man tveker om. Wasabi till köttbullarna är helt okej - om någon vill ha det. -Vi lever i en värld där avstånden krympt och människor plockar influenser från alla håll och kanter. Se på vårt julbord hemma, där finns sill och julskinka bredvid sushi och sashimi, berättar Masao. Vem vet, kanske kommer skolbarnen att vilja ha soja till fläskpannkakan i framtiden? Det är inget som stör Masao. Ingenting är numera omöjligt i hans kök. EN JAPAN I NORRLAND FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl honung 2 1/2 dl misopasta 1/2 hönsbuljongtärning 1 dl lingon 1/2 dl socker GÖR SÅ HÄR: l.Värm upp honungen försiktigt tills konsistensen blivit flytande. Blanda med misopastan. 2. Marinera kycklingen i hälften av misohonungen. Låt stå kallt i 6-8 timmar. 3. Koka upp 2 dl vatten tillsammans med hönsbuljongtärningen. Blanda buljongen med resten av misohonungen till en sås. 4. Rör lingonen med sockret tills sockret löst sig. 5. Sätt ugnen på 175°C. 6. Stek filéerna ca 15 minuter mitt i ugnen, eller på spisen. Värm såsen försiktigt. 7. Servera kycklingen med sås och lingon ovanpå. Ris och en grönsallad är gott till.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40