Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 MÅNDAG: Tortill a mo o sh u ( 4 port
) Fräs ca 200 g svamp, helst shiitakc alternativt skivade champinjoner, i 2 msk olja. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Skölj och strimla ett, ej för stort, salladskälshuvud och 1 liten purjolök. Kärna ur och strimla 1 chilipeppar. Låt det gärna fräsa med några minuter. Rör ner 1 burk väl avrunna böngroddar. Tillsätt 1/2 dl hoisinsås. Smaka av med salt och peppar. Värm 4-8 tortillabröd. Fvll dem med den varma röran. Sen era med tomatsallad. TISDAG: B.uni goreng ( 4 port ) Skala och hacka 1 gul lök. Skölj, kärna ur och strimla 1 röd och 1 grön paprika. Fräs lök och paprika i 1-2 msk olja. Strö över 1 tsk currv. Blanda ner 200 g japanska glasnudlar. Häll pa }-+ dl vatten och ca 1/2 dl spad från ananasburk. Smula i 1 grönsaksbuljongtärning och krydda med 1-2 tsk sambal oelek. Koka ca 2 minuter. Vänd ner ca 200 g skalade räkor och ananas skuren i fina bitar. Sen era. ONSDAG: PaprikabifF me d tomatså s ( 4 port ) Blanda 500 g köttfärs med 1/2 paket frvst röd och grön paprika ä 250 g, 1 ägg, 1-2 tsk salt, 1/2 tsk timjan och 1 krm svartpeppar. Forma till pannbiffar. Koka 1 burk krossade tomater (+00-500 g) med 1/2 tsk salt, 1/2 tsk socker, 1/2 krm kajennpeppar och 1-2 msk pressad citron ca 10 minuter. Stek biffarna under tiden i 2 msk olja, 5-7 minuter per sida. Senera biffarna med pasta och såsen. Fvcntuellt en grönsallad till. Tips: Den resterande paprikablandningen passar utmärkt till en sallad. TORSDAG: Linssopp a me d kassler ( 4 port ) Fräs 1 medelstor strimlad purjolök, 1 bit skalad och tärnad rotselleri (ca 100 g), 2-3 skalade och skivade morötter i 2 msk olja. Välj en gryta stor nog för soppkök. Tillsätt 2 1/2 dl röda linser. Smula över 2 grönsaksbuljongtärningar och häll på 1 liter vatten. Låt soppan koka ca 20 minuter. Om den är tjock kan den spädas med lite vatten. Salta och krydda med 1 krm svartpeppar, 1-2 tsk körvel och 1/2 dl hackad persilja. Skär ca 200 g kassler i strimlor. Bräck dem snabbt i en stekpanna. Sen^era soppan med kasslern och ett mörkt lantbröd till. FREDAG: Stek t fisk me d japansk honungsså s ( 4 port ) Vänd ca +00 g spättafilé i 1 uppvispat ägg och sedan i en blandning av 1/2 dl vetemjöl, 1/2 dl ströbröd, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fiskfiléerna på ett smörgåspapper eller skärbräda att torka till lite. Gör såsen. Skala och strimla fint 1 morot. Fräs detta i 1/2 msk olja. Strimla ca 100 g isbergssallad. Blanda ner detta i pannan samt 1/2 fiskbuljongtärning, 2 msk honung, 1-2 krm kardemumma, 1 msk japansk soja, 1 msk rödvinsvinäger och 3 dl vatten. Koka ca 5 minuter. Red av med 2 msk mörk maizenaredning. Smaka av med salt och peppar. Värm olja i en stekpanna och stek fisken gvllengul på båda sidor. Sen r era fisken med ris och såsen.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40