Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 — mer än tara smbbsopp** De kallas f
ör ramen och har blivit snabbmat för miljoner människor världen över. För japaner och kineser mfl har dessa länge varit basen i praktisk vardagsmat. Och det behöver inte bli soppa varje gång. Själv gör jag nudelrätte r med mindre mängd vatten så att vätskan bara blir som en god, simmig sås. RÄKOR & INGEFARA FÖR 2 PERSONER 2 paket nudlar (ramen) med räksmak 400 g räkor med skal 5-6 cm färsk ingefära 1 dm purjo av det gröna 1 burk vattenkastanjer ä ca 200 g olja til l stekning GOR SA HAR: 1. Skala räkorna. Skala och strimla ingefäran fint. Strimla purjon och grovhacka vattenkastanjerna. 2. Koka upp 6 dl vatten. Lägg 1 nudlarna. Låt mjukna. Vänd runt tills de löst sig från varandra. Tillsätt kryddpåsarna. Rör om. Ställ åt sidan. 3. Hetta upp olja i en stekpanna/wok. Fräs purjostrimlor och vattenkastanjer. 4.Tillsätt räkor och ingefära. Låt fräsa med en halv minut. 5. Häll på nudlarna med vätskan. Låt koka ihop en minut under omrörning så att nudlarna blandar sig med resten. 6.Servera med tex sweet chili. SVAMP & GRÖNT FÖR 2 PERSONER 2 paket nudlar (ramen) med kycklingsmak 200 g champinjoner 200 g zucchini 1 rödlök olja til l stekning 2 msk hoisinsås GOR SÄ HAR: 1. Skiva champinjonerna. Dela zucchinin på längden i 4 sta34 var. Skär stavarna tvärs över i 2 cm breda bitar. Skala och dela rödlöken. Skiva halvorna. 2. Koka upp 6 dl vatten. Lägg i nudlarna. Låt dem mjukna. Vänd runt tills de löst sig från varandra. Tillsätt kryddpåsarna. Ställ åt sidan. 3. Hetta upp olja i en stor stekpanna/wok. Fräs det skurna tills det börjar ta färg. 4. Häll på nudlarna med vätskan. Låt koka ihop en minut under omrörning så att nudlarna blandar sig med resten. 5. Rör ner hoisinsåsen, servera. BIFF & PAPRIKA FÖR 2 PERSONER 2 paket nudlar (ramen) med köttsmak 2 skivo r utskuren bif f (ca 300 g ) 2 gröna paprikor 2-3 vitlöksklyfto r 1 rödlök GÖR SA HÄR: 1. Skär köttet i fingertjocka AV TONY WALLIN FOTO: PEPE NILSSON strimlor. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. 2. Koka upp 6 dl vatten. Lägg i nudlarna. Låt dem mjukna. Vänd runt tills de löst sig från varandra. Tillsätt kryddpåsarna. Ställ åt sidan. 3. Hetta upp olja i en stor stekpanna/wok. Fräs kött, paprika och vitlök tills det fått färg. 4. Häll på nudlarna med vätskan. Låt koka ihop en minut under omrörning så att nudlarna blandar sig med resten. 5. Servera med tex woksås. Buffé 2/1998
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40