Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 KYCKLING TERIYAKI FÖR 4 PERSONER 4 k
ycklingbitar, tex filéer mjöl till panering olja till stekning 1 sats teriyakisås GÖR SÅ HÄR: l.Vänd kycklingfiléerna i mjöl. 2. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om tills de får en lätt gyllengul färg. 3. Häll över knappt 1/3 av teriyakisåsen. 4. Glasera kycklingbitarna, när såsen kokat ihop så den börjar puttra är det dags att vända filéerna. Häll på hälften av den återstående såsen. Koka ihop igen. Häll på resten av såsen. 5.Ta upp kycklingen och skär tvärs över i 2 cm tjocka skivor. 6. Servera med kokt ris, såsen från pannan och någon grönsak samt gärna en japansk pickles (tsukemono), se sid 32. BIFF TERIYAKI FÖR 4 PERSONER 4 skivor utskuren biff olja till stekning 1 sats teriyakisås 2 msk finrivet äpple GÖR SÅ HÄR: 1. Putsa ev köttet. 2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttskivorna på ganska hög värme på båda sidor. 3. Häll över hälften av teriyakisåsen och tillsätt äppelrivet. Låt koka ihop något. 4. Vänd köttbitarna. Häll på resten av såsen, spara ev några matskedar till serveringen. 5.Ta upp köttbitarna och skär dem tvärs över i cm-tjocka strimlor så att de kan ätas med pinnar. Lägg tillbaka dem i pannan. Vänd runt köttet. 6. Servera köttet med såsen samt tex stekt svamp, lök, tomat och kokt ris. Istället för ris passar stekta nudlar bra. Teceremonin har starka band med zen-bnddbismen. Men idag upplever många detta rituella sätt att dricka en kopp te som en stunds välbehövlig avkoppling, även om de inte är speciellt troende.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40