Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Teriu^ki P -tre 50^ v&ri&ntcr En myc
ket populär japansk rätt är teriyaki. Egentligen inte en rätt utan en sås/marinad som används till olika råvaror. Här får vi prov på tre rätter: biff, kyckling och lax, samtliga tillagade med en och samma sås. Gör gärna en större sats och förvara i kylen. Vissa butiker säljer också en färdig teriyakisås på flaska. Till den här maten passar det bra med misosoppa och ris. Den som gillar mycket sås till maten får dubbla teriyakisåsreceptet. TERIYAKISÅS 1 SATS 1/2 dl japansk soja 1/2 dl sake (se sid 12) 2 ts k socker 2 msk mirin (se recep t på sid 11) GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig helt. Använd såsen genast eller kyl den och förvara kallt. LAX TERIYAKI FÖR 4 PERSONER 4 laxfilébitar ä 140 g (finns fryst a portionsbitar) 1 sats teriyakisås GÖR SÅ HÄR: l.Sät t ugnen på 250°C. 2. Lägg laxbitarna i en liten ugnssäker form. Skeda över 4-5 msk teriyakisås. 3. Låt stå 10-12 minuter i ugnen. Ös några gånger med såsen i formen. 4. Under tiden, koka ihop resten av såsen till en lätt trögflytande konsistens. Vicka/snurra på kastrullen och koka inte ihop såsen för mycket så att den bränns. Ös gärna med lite av den tjocka såsen. 5. Skär laxbitarna tvärs över i bitar som lätt kan plockas med pinnar. Använd en riktigt vass kniv för få fina bitar. Lägg upp dem med hjälp av en stekspade. 6. Skeda över den tjocka såsen vid serveringen. 7. Bjud kokt ris och någon grönsak, tex nykokt grön sparris till laxen.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40