Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 0<Ott SESAMSTEKT LAXFILE MED STIR-FR
YPASTA OCH SVAMP FÖR 4 PERSONER 300 g pasta, t ex tagliatelli SVAMP OCH GRÖNSAKER: 100 g svamp, t ex ostronskivling, shiitake eller champinjoner 1/2 purjolök, strimlad 1 paprika, strimlad 1 vitlöksklyftor STIR-FRYSÅS: 1 msk maizena 1 msk japansk soja 3/4 dl tomatketchup 1 msk risvinäger (eller annan mild sort) 4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten) 1 tsk målen ingefara ev 1 tsk sesamolja SESAMLAXEN : 4 bitar laxfilé å 140 g (fryst går bra, tina i så fall helst några timmar i kylen) 1 dl sesamfrö olja att steka i salt, gärna några blad persilja ev wasabi och noriark till garnering GÖR SÅ HÄR: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Kyl den snabbt under kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag. SVAMP OCH GRÖNSAKER: Skala och pressa vitlöken. Skär svampen i mindre bitar. Skölj purjolök och paprika. Skär dessa i strimlor. STIR-FRYSASEN: Rör ut maizenan i sojan. Rör ner ketchup och vinäger. Blanda detta med buljongen. Krydda. SESAMLAXEN: Sätt ugnen på ioo°c. Vänd laxbitarna i sesamfröna. Stek laxen på mellanvärme i 3-4 minuter på varje sida. Salta lätt. Lägg över på ett ugnssäkert fat och varmhåll i ugnen. Fräs svamp och grönsaker i 4-5 minuter. Blanda ner pastan och häll över stir-frysåsen. Låt koka ihop under omrörning. Såsen ska tjockna. Smaka av och rör gärna ner lite persilja. Lägg upp som på bilden.Tufft garnityr är stekta norichips och wasabi, se rutan. Smaktips ! Pastan har en lätt syrligt fräsch smak som skapar harmoni med den mjuka, sesamkryddade laxen. Pastasorten kan givetvis varieras efter önskemål. Garneringen består av norichips, tunt pressade sjögräsblad som steks hastigt i lite olja, samt en sträng med wasabi, den gröna starka, pepparrotslika japanska kryddan. Det blir den japanska • över i. Japaner , japane r oc h åte r japaner.. . OS i Nagan o av - spegla r sig p å många sätt , b l a som et t japansk t tema - numme r i Buffé . Me d inspi - ratio n frå n lande t i öste r ha r kocke n Jaco b Gra y ska - pa t e n lättlaga d rät t som passa r til l båd e varda g oc h fest . De n passa r ocks å de n kolhydratjagand e pasta - ätand e atleten . Ök a d å pastamängden .
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40