Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 TEMPURA (grönsaker) FÖR 4 PERSONER 1
rödlök 1 grön paprika 1 morot 1 dm zucchin i och/elle r 1/2 dm aubergine olja til l fritering FRITYRSMET: 1 äggula 1 dl iskall t vatten 1 dl vetemjö l + mjöl att vända råvarorna i GÖR SÅ HÄR: 1. Skala/ansa grönsakerna. Skär paprikan i 1-2 cm breda strimlor. Skär moroten i 1/2 cm tjocka stavar. Skär löken i 1/2 cm tjocka skivor, zucchini i cm-tjocka stavar och auberginen i cm-tjocka skivor. 2. Hetta upp oljan till 170°C. 3. Rör snabbt ihop frityrsmeten, den ska INTE bli helt slät. 4. Vänd de skurna bitarna i mjöl. Doppa dem sedan slarvigt i frityrsmeten, det ska vara ett tunt lager. Fritera i ca 1 minut. Obs! Lägg inte ner för mycket åt gången i oljan. 5. Ta upp och lägg det friterade på papper att rinna av. 6. Lägg upp i en korg ed med papper i botten. Doppa det friterade i lite dippsås. TEMPURA (strömming) Ta 6-8 stömmingsflundror, ca 300 g, och dela dem i filéer, ta bort ryggfenan. Använd samma frityrsmet men låt fisken täckas av ett något tjockare skikt. Fritera i 1-2 minuter som ovan. Låt rinna av på papper. DIPPSÅS FÖR 4 PERSONER 3 dl vatten 1 påse dashipulver (c a 2 tsk ) 3 msk japansk soja 2 msk mirin (se recep t på sid 11) TILLBEHÖR: finriven rättika finriven ingefära GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp. Varmhåll till servering. 2. Servera dippsåsen i små skålar. Bjud tillbehören vid sidan om så var och en kan "krydda" sin sås efter egen smak. —fritevM på japanska Portugiserna förde med sig det friterade köket till Japan på 1500-talet. Sedan utvecklades det. Som många gånger när det gäller japansk mat blev det mycket lätta anrättningar. Frityrskalet är tunt och sprött, och det friterade behåller sin spänst och karaktär. Nästan nyttigt! Grönsaker och strömming blir en god tempuramiddag, gärna med ris och misosoppa. Blanda ingredienserna till frityrsmeten, det är viktigt att använda iskallt vatten. Vänd råvarorna i mjöl innan de doppas i frityrsmeten. Grönsakerna ska ha ett tunt lager. Fritera i ca 1 minut i 170°C. Grönsakerna blir lätt för mjuka, skär i så fall tjockare bitar.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40