Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Läckra veggobiffar Ett gott vegetari
skt alternativ till kött och fisk på grillen. QUORNBIFFAR Saftiga och smakrika quornbiffar smaksatta med jordnötter, japansk soja och sweet chilisås. FÖR 4 PERSONER 300 g tinad quornfärs 1 dl ströbröd 1/2 gul lök 1/2 dl jordnötter 1 vitlöksklyfta 1 ägg 1 msk japansk soja 2 + 4 msk sweet chilisås vatten, olivolja GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda ströbröd och 1 1/4 dl vatten i en bunke och låt det dra några minuter. 2.Skala och finhacka den gula löken. Hacka jordnötterna fint. 3.Tillsätt lök, pressad vitlök, jordnötter, quornfärs, ägg, japansk soja och 2 msk sweet chilisås i ströbrödsblandningen. 4.Arbeta ihop till en smet (lättast för hand). Forma till 16 små biffar. 5.Pensla med lite olja på båda sidor och grilla 4–5 minuter per sida. Servera med sweet chili och gärna asiatisk sallad. FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. ASIATISK SALLAD Ett fräscht tillbehör: Strimla salladslök och isbergssallad. Blanda med hackad koriander. Ringla över en dressing gjord på 2 msk färskpressad limejuice, 2 msk japansk soja, 2 msk sesamolja och 1 msk flytande honung. BUFFÉ 5 • 2 009 13 ENKLA SIDAN AV KRISTINA ERIKSSON FOTO ÅSA DAHLGREN
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40