Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 BACONLINDADE KYCKLINGBEN Perfekt mat
på grillfesten eller buffén. Passar alla, liten som stor. FÖR 4 PERSONER ca 1,2 kg kycklingben 200 g bacon flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Linda baconskivorna runt kycklingbenen. Krydda med flingsalt och peppar. 2.Grilla dem runt om ca 15 minuter. Vänd ofta. Kontrollera att klar köttsaft kommer ut när du sticker i tjockaste delen. Servera med tillbehören. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. GUACAMOLE Klassiskt tillbehör från Mexiko som var populärt i Nordamerika långt innan vi hade hört talas om det här hemma i Sverige. Alltid gott. Gör du den grov och tuff får du en variant och om du mosar avokadon en annan. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur 3 mogna avokador. Skär det i grova bitar eller mosa slätt. Tillsätt 1 msk färskpressad limejuice, 1 liten finriven schalottenlök, 1 finriven vitlöksklyfta, 1/2 urkärnad och finhackad chili (t ex spansk peppar), 1 stor grovhackad tomat och 1/2 kruka hackad koriander. Krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen en stund före servering. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. SWEET CHILIKRÄM Busenkelt och gott till det mesta. Blanda 2 dl crème fraiche, 1 dl gräddfil, 1/2 dl sweet chilisås och 1 krm salt. Toppa med yt- terligare lite sweet chilisås. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. SENAPSFYLLD STRÖMMING PÅ GRILLEN »Strömming är supergott och blir himla bra på grillen. Kapris är en personlig favoritkrydda. Servera gärna med färskpotatis, knäckebröd och lagrad ost.« FÖR 4 PERSONER 700 g strömmingsfiléer 1 dl fransk senap 1 dl kapris 1 dl finskuren dill olja salt GÖR SÅ HÄR: 1.Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Bre senap på köttsidan av filéerna. 2.Lägg på kapris och dill på hälften av filéerna. Krydda med salt. Lägg på de resterande filéerna med skinnsidan utåt. 3.Lägg strömmingarna i ett lätt oljat grillhalster. Grilla ca 2 minuter på varje sida. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 5 • 2 010 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40