Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 onsdag FLÄSKKARRÉPICCATA MED PIFFAT
AVORIORIS Karréskivor panerade i parmesanost och paprikapulver. Servera med avorioris. FÖR 4 PERSONER Skala och finhacka 1/2 gul lök. Skala och skär 1 morot i skivor. Fräs lök och morot i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt 2 1/2 dl avorioris och låt alltsammans fräsa ihop i någon minut. Tillsätt 5 dl vatten och 1 tsk salt. Låt koka 20 minuter under lock. Tillsätt 2 dl frysta ärter. Finriv 50 g parmesan. Tillsätt hälften av osten när riset är färdigt. Strö på 1/2 dl fryst, hackad persilja. Vispa ihop 1 ägg med 2 msk vatten, resten av osten, 1 tsk paprikapulver, 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Skär 400 g benfria fläskkarréskivor på mitten. Vänd dem i paneringen. Stek i 2 msk margarin i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Vänd inte köttet för tidigt, för då lossnar paneringen. Servera med riset. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex vanlig svensk lagrad hårdost. Uteslut ägget till paneringen. torsdag VEGGOPIZZA MED AUBERGINE OCH PAPRIKA Stekt aubergine och oregano gör den här pizzan till något utöver det vanliga. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 275°C. Gör en deg på 300 g pizzamix enligt anvisning på paketet. Blanda 1 burk krossade tomater (400 g), 2 msk tomatpuré, 2 msk olivolja, 1/2 tsk oregano, 1 tsk basilika, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar till en tomatsås. Skala, halvera och skär 1 stor rödlök i strimlor. Dela, kärna ur och skär 1 paprika i bitar. Skär 250 g aubergine i tunna skivor. Fräs aubergineskivorna i rikligt med olivolja. Krydda med salt. Grovriv 1 mozzarella (125 g). Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Lyft över till en långpanna, ca 30 x 40 cm. Bre på tomatsåsen. Lägg på lök, paprika, aubergine, 1 dl svarta oliver och riven mozzarella. Grädda 10–15 minuter. Strö på 1 tsk oregano. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten eller gör egen glutenfri deg. Gör laktosfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: kontrollera pizzamixen eller gör egen deg. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu. Fri från ägg, men kontrollera pizzamixen. fredag KASSLERGRATÄNG MED MANGO OCH INGEFÄRA Kassler med en sås gjord på grädde, senap och färsk ingefära. Enkelt och spännande. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka 900 g potatis. Skär 400 g kassler i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Skala, halvera och skär 1 rödlök i tunna skivor. Sprid ut löken och 250 g fryst tärnad mango över kasslern. Krydda med 1 krm svartpeppar. Blanda 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %), 2 msk svensk senap, 1 msk finriven färsk ingefära i en bunke. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen över kasslern. Strö på 1 dl riven ost och gratinera 10–15 minuter i ugnen. Häll av och pressa potatisen. Servera kasslern med potatis och 1 påse blandad sallad (125 g). FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Välj ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ. BUFFÉ 5 • 2 010 27 Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. av oc se h hyl Vegetarisk
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40