Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 FETAOSTDIPP Också god att dippa grön
saker eller bröd i! FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 400 g fetaost 6 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 1 msk pinjenötter 2 msk färskpressad citronjuice 3 sardellfiléer 1/2 dl grovhackad persilja 4 basilikablad peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala vitlöken. Värm upp oljan på medelhög värme. Fräs vitlök och pinjenötter i oljan tills de får färg, ca 4 minuter. Mixa smulad fetaost, vitlök, olja, pinjenötter, citronjuice, sardeller och persilja till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. 2.Lägg alltsammans i en skål och blanda i rivna basilikablad. Smaka av med peppar. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. GRILLAD KYCKLING MED MELON Minispett är perfekt picknickmat, och kombinationerna är oändliga – allt ser festligare ut på pinne! FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 8 kycklinglårfiléer (ca 500 g) 1/2 msk chilipulver 1 msk soja 600 g vattenmelon 1/2 påse babyspenat (35 g) olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Dela varje kycklinglårfilé i 2 bitar. Blanda chilipulver och soja i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda runt. Låt stå i kylen 30 minuter. 2.Skala, kärna ur och skär melonen i 16 bitar (ca 3 x 3 cm). Blanda dem med 1/2 dl olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3.Grilla kycklingbitarna i en grillpanna på medelhög värme tills de fått fin färg, 3–4 minuter på varje sida. Ta upp dem och skölj ur pannan. 4.Grilla melonbitarna runt om på medelhög värme 3–5 minuter. 5.Trä upp en bit kyckling och en melonkub på 16 träspett. 6.Servera på spenatbädd med fetadipp i separat skål. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 16 BUFFÉ 5 • 2 010 ROSTADE NÖTTER & BÄR De syrliga körsbären är såå goda till de salta nötterna. Men torkade tranbär går lika bra. GER CA 5 DL 2 1/2 dl skållad sötmandel 1 dl valnötter 1/2 tsk paprikapulver 2 tsk farinsocker 4 myntablad 1 dl torkade körsbär salt olivolja GÖR SÅ HÄR: 1.Värm 1 msk olja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i mandlar, valnötter, paprikapulver och 1/2 tsk salt. Rosta dem tills de är gyllenbruna, 8–10 minuter. Rör om då och då. 2.Tillsätt socker och fortsätt rosta under omrörning ca 3 minuter till. 3.Hacka myntabladen. 4.Sprid ut nötterna på bakplåtspapper. Låt dem svalna. Lägg nötterna i en skål. Blanda ner mynta och körsbär. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. MARCUS SAMUELSSON ÄR STÄNDIGT AKTUELL. I HÖST ÖPPNAR HAN EN KVARTERSKROG »HEMMA« I HARLEM OCH MEDVERKAR I SVENSKA TV-PROGRAMMET »JAKTEN PÅ DEN NORDISKA SMAKEN«. HÄR KOPPLAR HAN AV MED FLICKVÄNNEN MAYA.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40