Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 »PINNFÄRSKT« »När jag och brorsan är
uppe på fjället och jagar ripa brukar vi passa på att fiska också. Fångsten trär vi upp hel på pinnar och grillar över öppen eld. Så gott att man vill äta det med bara händerna.« Tälj meterlånga spänstiga pinnar av lövträd så de får en vass ände. Stick in en pinne vid fiskens mun och för in den längs ryggbenet i urtagna öringar eller rödingar. Luta pinnarna med fiskarna snett mot elden. Vrid då och då. Storleken på fisken avgör tiden, men köttet ska bli flakigt och falla isär. Salta och ät direkt med händerna. RECEPT BÖRJE SALMING STYLING LISELOTTE FORSLIN FOTO BRUNO EHRS Börje gillar det enkla Hockeylegenden Börje Salming är en vän av såväl fri natur som god mat. Grill är den perfekta kombon – så bra att han nu gjort en egen grillkokbok, »Grilla med Salming«. Mycket inspiration till recepten kommer från Kanada men också från den karga norrländska naturen. »Jag gillar rena och enkla smaker, rejäl mat utan onödiga krusiduller«, säger Börje. BUFFÉ 5 • 2 010 21 GRABBIGT GRILLAT
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40