Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Månadens fråga Vad grillar du helst?
Vilket är ditt bästa grilltips? CARIN: Under en resa i USA fick vi uppleva ett kaliforniskt grillmästerskap och smaka på »brisket«, en underbart mör köttbit som visade sig vara oxbringa. Kött är en favorit på grillen, liksom lammkotletter. Grillad majs och zucchini är gott till. Satsa på en bra grilltång och en stadig skärbräda. En kall god drink i termos att sippa på medan man grillar är inte heller fel! TOMAS: Ge glöden tid att bli klar. Passa under tiden på att inmundiga en kall öl och grilla hela röda paprikor tills de är alldeles svarta. Lägg dem i en tättslutande plastpåse och gnid sedan av skalet i kallt vatten. Skär i avlånga bitar, ringla på rikligt med olivolja och strö över en nypa flingsalt. Perfekt som »grilltugg«... Och du, glöden är klar! MARIA: Jag marinerar gärna kött i öl. Hemgjorda hamburgare är också en favorit. De ska vara av nötkött och röda i mitten! Men bland det godaste jag ätit är grillad pigghaj, som jag fick på kroken av misstag. Marinerade fisken i olja, citron och örter och serverade med kokt potatis och romsås. Bästa tipset är en riktigt bra grill, jag föredrar gasol eller kol. Så tycker vi NAMN: Tomas Henderup BETYG: 4,8 Det enkla är oftast det goda. Både vuxna och barn åt med god aptit. Testade med rökt lax och färdigskalade räkor vid andra tilllagningen, gott det med. Perfekt rätt att ta med på picknick då allt kan läggas i samma låda. Men låt gärna var och en strö på pepparroten själva. NAMN: Carin Cassborg BETYG: 4,9 Räkor och potatis var en kul kombination, men pepparroten gav inte så mycket smak. Bjöd min Arvidsjaursgranne andra gången, då med mandelpotatis. Tog också sockerärter i stället för sparris och skippade majonnäsen i dressingen. Lika härlig sallad, men något nyttigare. LJUMMEN POTATISSALLAD MED RÄKOR OCH SPARRIS Få en underbar smak av svensk försommar med räkor, sparris, spenat och pepparrot. FÖR 4 PERSONER 700 g färskpotatis 1 kg frysta, tinade räkor med skal 1 bunt grön sparris (250 g) 1 knippa rädisor (ca 150 g) 1 dl grovriven västerbottensost 1 påse babyspenat (70 g) 1 msk färskpressad citronjuice ca 2 msk riven pepparrot olivolja flingsalt, svartpeppar 30 BUFFÉ 5 • 2 010 PEPPARROTSDRESSING 3 msk riven pepparrot 2 dl crème fraiche 1/2 dl majonnäs 1/2 dl mjölk 1 tsk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung GÖR SÅ HÄR: 1.Dela potatisarna om de är stora. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala räkorna. 2.Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Skär den i grova bitar. Skär rädisorna i skivor. 3.Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten. 4.Vispa ihop citronjuice och 1/2 dl olja och vänd ner i salladen. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Strö över riven pepparrot. 5.Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsdressingen. Servera den och gärna ett gott bröd till salladen. NAMN: Maria Dahlberg BETYG: 4,3 Mina tjejkompisar älskade dressingen! Dubblade mängden ost och lade till förvällda sockerärter andra gången. Serverade med två dressingar på crème fraiche, en med chili och lime och en med dijonsenap. Sallad som blev över rullade jag in i tunnbröd och åt till brunch. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk. Kontrollera majonnäsen. Gör mjölkproteinfri: byt ost, mjölk och crème fraiche mot mjölkfria alternativ. Kontrollera majonnäsen. Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs. Primörlyxigt
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40