Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Paul fixar spetten – gästerna sköter
grillen Gör som kocken Paul Svensson och satsa på grillspett i år. Snabbgrillat, gott och inte minst socialt när gästerna får sköta grillandet. Bjud med hemmagjorda såser och fräscha sallader och succén är ett faktum. TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT PAUL SVENSSON STYLIST JOSEFINE HAAMER VON HOFSTEN FOTO JAKOB FRIDHOLM Omgiven av lummig grönska är Paul Svensson i full färd med att trä bitar av lök, svamp, lamm, nöt, gris och ost på spett. För Buff és räkning har han skapat en hel buff é. – Spett är tacksamt att grilla, speciellt om du förbereder dem. Låt sedan gästerna förse sig själva och sköta grillandet. Garanterat socialt! säger Paul, som är aktuell med boken »Paul grillar«. – Huvudregeln är att aldrig blanda kött och grönsaker på samma spett. Det kan du göra på tallriken sedan. Många gör också misstaget att skära för stora bitar. Resultatet blir bränt på utsidan men rått på insidan. Skär små, jämna bitar så blir allt klart samtidigt. Aluminiumfolie är ett måste när Paul grillar. Schalottenlök, purjo- lök och allehanda grönsaker blir extra saſt iga när de grillas i folie och får gosa in sig i smör och kryddor. Ett universalknep som funkar med nästan vilka spett som helst. – Svep in spetten ordentligt i folie. Lägg dem direkt på grillen mot slutet för ytans skull, men släng inte bort vätskan som bildas i foliepaketet. Den är utmärkt till en sås eller vinägrett, tipsar Paul. En annan fördel med att grilla spett är möjligheten att utnyttja smakbärare. I det här fallet kryddig merguez, en lammkorv, till spetten med timjangravat lammkött, eller det förkokta rimmade fl äsket till fl äskfi lén med fänkålsrubb. Komplettera spettkalaset med läckra såser och tillbehör som salladen med krispig sommarkål eller stompad färskpotatis med krämiga ägg och drag av västerbottensost. Färgglatt blir det med en vacker tomat- och solrosfrösallad toppad med grillad minimozzarella. På spett givetvis. Är det många som inte känner varandra sedan tidigare? Fördela gästerna på olika grillar med några grillspett var. Perfekt isbrytare... Nu spettar vi loss! BUFFÉ 5 • 2 010 5 SKÖNT UMGÄNGE
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40