Mer Smak 1
FÄRS / På många sätt KEBABRULLAR MED PERSILJECOUS
COUS & BAKAD FEFERONI TID: 45 MIN UGN: 250° Rostade kikärtor är pricken över i! 4 PORTIONER 500 g formbar vegofärs k 1 frp tacokrydda k 250 g cocktailtomater k 1 vitlöksklyfta, skivad 1 burk inlagd feferoni (300 g) k 2 msk olivolja salt och grovmalen svartpeppar ROSTADE KIKÄRTOR k 1 frp kokta kikärtor (380 g), sköljda k 1 msk olivolja k 1 tsk paprikapulver ½ tsk salt COUSCOUS 3 dl vatten k 3 msk olivolja k 1 grönsaksbuljongtärning k 3 dl couscous k ½ gurka, hackad k 1 kruka persilja, hackad k 1 rödlök, skivad k 1 citron, finrivet skal och saft 12 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250°. Blanda färs och tacokrydda. Smaka av med salt och forma kebabrullar. Lägg rullarna på ena halvan av en plåt, med tomater, vitlök och feferoni. Ringla över olja, salta och peppra. 2. Blanda kikärtor, olja, paprikapulver och salt. Lägg dem på andra halvan av plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Håll koll och vänd ett par gånger under tiden. 3. Koka upp vatten, 1 msk olivolja och buljongtärning. Ta av från plattan och rör i couscous, lägg på lock och låt stå ca 10 min. Fluffa upp med en gaffel och blanda med gurka, persilja, rödlök, citronskal (endast det gula), citronsaft och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. 4. Servera rullarna med tomaterna, feferoni, kikärtorna och couscous. mer smak nr 5 2023 Vegofärs S e r v e r a g ä r n a m e d e n k l i c k y o g h u r t e l l e r c r è m e f r a i c h e .