Mer Smak 1
Perfekt som den är, men även som bas i en krämig
röra. ➤ Kavli Äkta och Ekologisk majonnäs är en fyllig och lagom syrlig svensk, klassisk majonnäs. Den förhöjer smaken och passar utmärkt till matlagning, röror, på äggen och till skaldjur. Tillagad med svenska ägg från frigående höns. Krämiga kräftrolls TID: 15 MIN Jättegod röra! 4 PORTIONER 330 g kräftstjärtar i lake 1 blekselleristjälk, tärnad 1 kruka gräslök, hackad 1 kruka dill, hackad 2 dl KAVLI majonnäs 1 citron, finrivet skal s alt och grovmalen svartpeppar 4 korvbröd smör ”Krämigt och hett på samma gång.” /Ulrika, Provköket Pita med sesamstekt svamp & kimchimajonnäs TID: 30 MIN Krämig het majo är bara så gott till svamp med soja och sesam. 4 PORTIONER 3 00 g skivad svamp, t ex kantareller, portabello, champinjoner 2 msk smör 2 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 dl KAVLI majonnäs 2 dl kimchi, hackad 4 pitabröd 125 g salladsmix 1 dl gari (inlagd ingefära) 2 salladslökar, skivade 1 kruka koriander, grovhackad 2 msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR 1. Stek svampen i torr panna 2–3 min. Lägg i smör och stek ytterligare ca 5 min. Tillsätt soja och sesamolja. Koka ihop ca 4 min på svag värme. 2. Blanda majonnäs och kimchi. 3. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. Dela på mitten och fyll med svamp, kimchimajonnäs, sallad, gari, salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med salladen som blir över. TILL SERVERING selleristavar GÖR SÅ HÄR 1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och hacka dem grovt. Blanda med selleri, nästan all gräslök och dill samt majonnäs. Smaka av med citronskal (endast det gula), salt och svartpeppar. 2. Stek bröden i smör. Fyll bröden med röran och toppa med gräslök och dill. Servera med selleri. ”Roligt på kräftskivan.” /Pernilla, Provköket