Mer Smak 1
SARAS SÖTA / Äppelfrossa SAFTIG ÄPPELKAKA MED KAN
EL TID: 1 TIMME UGN: 175° 12 BITAR k 150 g smör, rumsvarmt k 2 dl strösocker k 3 ägg k 3 dl vetemjöl k 1 tsk bakpulver 1 ½ tsk vaniljsocker k 1 tsk malen kardemumma k 2 msk mjölk k 2 äpplen k 2 msk strösocker k 2 tsk kanel k ev florsocker ÄPPELTID! Äntligen Njut av krispiga saftiga äpplen i en mumsig kaka med massor av kryddig kanel och kardemumma. Ät som den är eller med vaniljsås eller glass. 4 2 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt mjölblandningen och mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. 3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda socker och kanel. Vänd äppelklyftorna i kanelsockret. Lägg dem ovanpå smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–45 min. 4. Låt svalna och pudra ev över florsocker. mer smak nr 5 2023 mer smak nr 3 2023 RECEPT: SARA BEGNER FOTO: JOEL WÅREUS