Mer Smak 1
B B Coop Provkök på uppdrag I samarbete med GØL &
Kavli majonnäs MUMSIGA MACKOR! Uppdrag: Med rätt pålägg och tillbehör kan en macka vara en middag. Eller ett smaskigt mellanmål. Du bestämmer! R E C EP T: C O OP P R O V KÖK ”Gott och mättande med grönsaker till.” /Sara, Provköket Grillmacka med salami & ost TID: 15 MIN Pepprigheten från salamin och mild mozzarella är en hit! 4 PORTIONER 8 brödskivor 1 6 skivor cheddar eller gruyère 16 skivor GØL pepparsalami 125 g mozzarella, skivad 4 saltgurkor, skivade på längden 4 msk smör TILL SERVERING c ocktailtomater, basilika och ev extra saltgurka GÖR SÅ HÄR 1. Lägg ut 4 brödskivor och fördela 8 ostskivor. Lägg på salami, mozzarella, saltgurka och sist resten av osten. Lägg på resterande brödskivor som lock och bred på hälften av smöret. 2. Stek i grillpanna med smörsidan nedåt. Tryck med stekspade på ovansidan. 3. Bred på resten av smöret och vänd efter ca 2–3 min. Grilla tills osten är smält eller ställ in i ugn på 200° ca 5 min. Servera ev med tomater, basilika och saltgurka. Tips! Har du en klämgrill så använd den. Lika god på pizzan som i pastasalladen! ➤ GØL pepparsalami är en smakfull salami med pepprig kant. Passar perfekt såväl på frukostmackan som pizzan och till tapasbrickan. En favorit för hela familjen! MATFOTO & STYLING: EVA HILDÉN PORTRÄTTFOTO: JOEL WÅREUS el U b in r S l er y r en R d ik y a a i ta B r e la et u l ne n l g P H ar r g il r l m L in de ll