Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx KAK-SUSHI TI
D: 20 MIN + 30 MIN I FRYSEN Det här sättet att leka med kakor kombinerar två populära ting: den klassiska kakan och sushiformen. CA 15 BITAR 28 Oreo-kakor/liknande chokladkakor med vaniljfyllning k 3 msk + 2 tsk mjölk ! GÖR SÅ HÄR 1. Dela kakorna och skrapa av den vita krämen ner i en skål. Lägg alla kexen i en matberedare och mixa till smulor. 2. Häll 3 msk mjölk över kexsmulorna och kör matberedaren tills en deg formas. Kavla ut degen till en rektangel, ca 15 x 20 cm, mellan två bitar plastfolie. Skär till kanterna så de blir jämna. 3. Vispa den vita krämen med 1 tsk mjölk och sedan 1 tsk till, så att den blir mjuk och lite fluffig. Bred ut krämen jämnt över rektangeln och rulla ihop. Låt rullen ligga i frysen i 30 min. Skär i bitar, låt tina och ät med pinnar. FYLLDA JORDGUBBAR MED FäRSKOST & MJöLKCHOKLAD (DEVILED STRAWBERRIES) TID: 30 MIN Dessertvariant av deviled eggs som dyker upp mer och mer i sociala medier. 40 STYCKEN k 100 g mjölkchoklad k 100 g färskost k 2 msk vispgrädde k 2 msk florsocker 20 jordgubbar GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. 2. Vispa färskosten med elvisp så att den mjuknar. Häll i grädde och florsocker och vispa till en fluffig kräm. Häll i den smälta chokladen och vispa några sekunder. Häll smeten i en spritspåse och ställ i kylen. 3. Skölj jordgubbarna och torka dem noga. Skär av det gröna och dela jordgubbarna på längden. Gröp ur dem med en sked, så att det blir en fördjupning. Lägg jordgubbarna på ett fat. Spritsa chokladkrämen i fördjupningarna och toppa ev med strössel. Pilligt och lite tidskrävande, men vill du bli poppis hos kidsen är det här en given succé. GREEN GODDESS-SALLAD MED TORTILLACHIPS TID: 20 MIN Skapades redan på 1920-talet, men fick en nytändning på Tiktok 100 år senare. Så god! 4 PORTIONER SOM TILLBEHÖR k ca 500 g spetskål/ savoykål/vitkål, hackad k 1 gurka, tärnad k 5 salladslökar, skivade k ½ dl fint skuren gräslök GREEN GODDESS-DRESSING k 1 citron, finrivet skal och saft k ½ dl olivolja 2 msk risvinäger k 1 schalottenlök, hackad k 1 vitlöksklyfta, hackad k 2 dl hackad färsk basilika mer smak nr 5 2023 k 35 g färsk babyspenat 1 dl riven parmesanost k ½ dl valnötter 1 tsk salt TILL SERVERING k 1 påse tortillachips GÖR SÅ HÄR 1. Blanda kål, gurka, lök och gräslök i en skål. 2. Lägg ingredienserna till dressingen i en skål eller kannmixer i den ordning de står listade. Mixa helt slätt med stavmixer eller kannmixer. 3. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Servera med tortillachips. 29 m S k a i r k t o c h o t r o l i g t g o t t