Mer Smak 1
MER SMAK / Augusti n Varsågod! Kyckling, fisk, fl
äsk, vego, lamm & nöt. Bara att välja! DU ATT… Därför får du Mer Smak Du får den här tidningen för att du är viktig för oss på Coop. Mer Smak skickas till våra mest lojala medlemmar. Eftersom du är en av dem vill vi ge dig lite extra härlig matinspiration till såväl vardag som fest. Läs tidningen digitalt Om du vill läsa Mer Smak digitalt finns vi på coop.se och Readly. Följ oss gärna på instagram @coopsverige. Alla recept provlagas Alla recept i Mer Smak är provlagade. Du kan tryggt kasta dig över dem och vara säker på att mått, ingredienser och tider stämmer! (När vi provlagar använder vi vanlig ugn, inte varmluft.) COOPS SORTIMENT utökas med en välbalanserad tapenade av svarta oliver. Ät den som den är till en bit bröd eller som tillbehör till kyckling eller fisk. Sedan tidigare finns tapenade av gröna oliver och soltorkade tomater. Cirkapris: 25,95 kr/burk. NYTT på hyllan V kISSTE … ett klöver framför en ingrediens i våra recept betyder att den finns som eko i din butik. Numera finns nästan alla ingredienser som ekologiskt alternativ. Bra va?! HELT VANLIG VARDAG... UNDERBART! JA, DET ÄR något väldigt härligt med vardagar! Och eftersom vi har väldigt många vardagar i våra liv – varför inte njuta av dem så mycket vi kan? På sidan 22 försöker jag inspirera en familj som vill få in mer grönsaker i vardagsmaten. Den här tiden på året är det en ganska lätt uppgift. PÅ SIDAN 38 finns en kärleksförklaring till solmogna härodlade tomater som är som allra godast precis just nu. Att äta i säsong är både gott och hållbart! OCH PÅ SIDAN 16 lyfter vi en av våra mest populära grönsaker, moroten. Den är i säsong hela året, men kanske extra krispig nu. Prisvärd, lättillgänglig, odlad i Sverige och så håller den länge i kylskåpet. 8 42 Vem vill inte bli bjuden på Saras goda äppelkaka? Recept sidan 42. mer smak nr 5 2023 Innehåll vegorecept i nr 5* Tips & trix ..................................................... 7 Uppgradera vardagen ........................8 Mathjälten .............................................14 I säsong ........................................................16 Prylar i skördetid ................................18 Matcha mat & vin! .........................20 Vardagsakuten ...................................22 Morot! FOTO: ANNA-LENA AHLSTRÖM FÄRS ÄR ANNARS vår käraste vardagsingrediens. Många gånger lagar vi det vi är vana att göra men på sidan 8 får du massor av nya kryddningar och former som funkar till vardags, men som även passar som prisvärd bjudmat. Jag skulle gärna bjuda på dem till helgen! Välkommen tillbaka till en ny termin! Sara Begner är matkreatör och chef för Coop Provkök. Maten som trendar ...........................28 Medlemssidorna ....................................31 Helg....................................................................37 Saras söta .....................................................42 Saftig äppelkaka! 18 Pigga prylar till köket. * ... och flera av de andra recepten kan du lätt göra vegetariska. 5 ME DL EMS K RYS S E T / B A R N E NS T I K T OK- FAVOR I T E R / VARDAG S A K U TEN Så syrar du säsongens grönsaker Expertens tips: SAFTIG Fiskbiffar med morotspommes och remouladsås, sid 13. ÄPPELKAKA MED GLASS Saras bästa recept HJÄLTAR MED FÄRS! Vardags7300190 084822 25 kr / #5 augusti 23 *!3A0B9A-aieicc! Matglädje som ger eko! e J y n N e i k e l l