Buffé 1
PÅSK LIMONCELLO SPRITZ 6–8 PERSONER / 15 MIN INGR
EDIENSER 3 dl limoncello 1 flaska mousserande vin 750 ml ca 3 dl sodavatten is och skivad citron till servering GÖR SÅ HÄR 1. Blanda limoncello, mousserande vin, sodavatten, is och skivad citron och servera i glas eller häll upp i karaff. LAMMSTEK MED KRISPIGT ÖRTTÄCKE 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER ca 1 kg benfri lammstek ½ dl finhackade örter t ex timjan och rosmarin 3 finhackade vitlöksklyftor 2 msk olivolja smör salt Örtkrisp 1 dl panko 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olja ½ dl finriven parmesan 1 dl finhackade örter t ex persilja, timjan och rosmarin GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150°C. Ta bort nätet från lammsteken och bind ihop steken med bindgarn. Salta köttet runtom med 1 tsk salt. 2. Blanda örterna med vitlök, 1 tsk salt och olja. 3. Bryn lammsteken runtom i smör tills den får fin färg. Lyft över den till en ugnsform och gnid in med örtblandningen. 4. Ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65°C, ca 1 timme. Ta ut och låt vila minst 15 minuter före servering. 5. Örtkrisp: Stek panko och vitlök i oljan tills den är krispig. Låt svalna. Mixa i en matberedare tillsammans med parmesan, örter och ½ tsk salt till ett grönt örtkrisp. 6. Skiva upp köttet och toppa med örtkrispet. 11 BUFFÉ #03/2024
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!