Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
VARDAG ONE POT LASAGNE MED LINSER OCH SVAMP 4 PER
SONER / 45 MIN INGREDIENSER 250 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 dl valnötter 6 soltorkade tomater i olja 2 msk olivolja 1 burk färdig tomat- eller pizzasås med basilika 400 g 1 msk konc grönsaksfond 2 ½ dl matlagningsgrädde 1 dl röda linser 400 g färska lasagneplattor 250 g mozzarella ½ tsk salt 1 tsk svartpeppar chiliflakes sallad till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C övervärme/grill. Ansa och riv svampen grovt. Skala och riv vitlöken. Hacka valnötterna och de soltorkade tomaterna. Fräs svamp och vitlök i en stor gryta eller ugnstålig kastrull i oljan ca 5 minuter tills svampen fått lite färg. Spara oljan från de soltorkade tomaterna och använd i en salladsdressing. 2. Tillsätt valnötter, soltorkade tomater, tomatsås, fond, grädde, linser och 4 dl vatten. Låt koka under omrörning i 5 minuter. 3. Riv lasagneplattorna i mindre bitar, lägg dem i såsen och koka 3–5 minuter tills de mjuknat. Rör om då och då. Späd ev med 1 dl vatten om lasagnen verkar torr. Bryt mozzarellan i bitar och blanda ner hälften i kastrullen med salt och peppar. 4. Toppa med resten av mozzarellan och ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter tills osten fått färg. 5. Toppa med chiliflakes och servera med sallad. TIPS FAJITASPLÅT 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 300 g fläskkarré 2 vitlöksklyftor 2 msk chipotlepaste 1 msk konc kyckling- eller kalvfond 2 tsk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 2 tsk rödvinsvinäger 1 förp skivad ananas ca 200 g 1 stor rödlök 2 paprikor, t ex röd och grön 1 förp svarta bönor ca 380 g 2 msk olivolja 1 tsk salt tortillabröd, koriander, riven ost och crème fraiche till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C övervärme/grill. 2. Strimla karrén. Skala och finhacka vitlöken. Blanda karré, vitlök, chipotlepaste, fond, 22 BUFFÉ #03/2024 kryddor, vinäger och 3 msk av juicen från ananasen. 3. Hacka ananasen. Skala och skiva löken tunt. Strimla paprikan. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Blanda allt med köttet och sprid ut på en plåt. Ringla över olja och salta. 4. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har fått fin färg och är genomstekt. Rör om ett par gånger under tiden. 5. Servera med tortillabröd, koriander, ost och crème fraiche. TIPS För en vegovariant: byt ut fläskkarrén mot blomkål i små buketter och använd grönsaksfond.
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!