Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
BUDGET Här hittar du inspiration, tips och knep s
om gör matlagningen både godare och billigare! KYCKLINGCURRY MED INGEFÄRA 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 400 g potatis 4 kycklingklubbor 1 ½ msk finhackad ingefära 3 msk olivolja 1 ½ msk curry ½ dl ketchup salt matyoghurt, mango chutney och kokt ris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala potatisen och skär i bitar. Dela kycklingklubborna i lår- och benbit. 2. Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan några minuter i en kastrull med lock utan att det tar färg. Tillsätt kyckling, potatis, curry och ketchup och låt fräsa några minuter. Tillsätt 8–10 dl vatten så det täcker. Koka upp och sjud ca 40 minuter under lock. Vänd kycklingbitarna några gånger. Smaka av med salt. 3. Servera grytan med en klick yoghurt, mango chutney och ris. 3 sätt att spara Istället för vanligt ris – välj havreris eller något billigare matgryn att servera till curryn. Har du crème fraiche eller gräddfil hemma? Använd det istället för matyoghurt. Välj frysta kycklingklubbor istället för färska och låt dem tina i kylen över natten. Fler spartips och matinspiration för en billig peng hittar du på ica.se/buffe 27 BUFFÉ #03/2024 SVINNSMART Färsk ingefära över? Skala den och frys in, sedan är det bara att ta fram och riva nästa gång. TIPS Ris eller matgryn över? Laga fried rice av resterna. Laga billigt! STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!