Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
SÖTT sockerbagare för påskens Solgula små dammsug
are, fruktiga marshmallows och pigga citrontryfflar. Vilken sockerdröm hittar du helst i årets påskägg? DAMMSUGARE MED CITRON, VIT CHOKLAD OCH KOKOS CA 10 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 350 g marsipan 1 tsk gul hushållsfärg 300 g citronmuffins eller annan mjuk kaka 100 g rumstempererat smör 1 dl rostad riven kokos 150 g vit choklad riven kokos att doppa i ev florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Knåda in hushållsfärgen för hand i marsipanen. Plasta in och lägg åt sidan. 2. Smula muffins i en bunke och rör ihop med smör och kokos. Forma smeten till 2 rullar ca 25 cm långa. Täck med plastfolie och ställ i kylen 1 timme. 3. Dela marsipanen i två bitar och kavla ut varje del till ca 25 x 8 cm, pudra med florsocker om marsipanen fastnar. 4. Rulla in kaklängderna i marsipanen och lägg skarven nedåt. Skär i 5 cm stora bitar. Smält chokladen och doppa dammsugarnas ändar i choklad och kokos. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kyl. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur. TIPS Använd den överblivna kondenserade mjölken till att göra glass utan glassmaskin. 18 BUFFÉ #03/2024 RECEPT SOFIA NILSSON STYLING HEDVIG BILLENGREN LINDENBAUM FOTO LENNART WEIBULL
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!