Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
SMÖR SMÖRBULLAR 24 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIE
NSER 25 g färsk jäst 3 dl mjölk (3%) 9 dl vetemjöl 540 g 1 dl strösocker 100 g rumstempererat smör ½ msk mortlade kardemummakärnor ½ tsk salt Fyllning 175 g rumstempererat smör 2 msk vaniljsocker 1 dl strösocker Topping 1 ägg pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke till en köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och kör ca 10 minuter till en smidig, lite kladdig deg. Ta upp degen på en mjölad bänk. Platta ut till en ca 20 x 25 cm stor rektangel, lägg på en bricka och täck med kökshandduk. Ställ i kylen 1–2 timmar, tills degen är kall. 2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser. 3. Lägg degen på en mjölad bänk. Kavla ut till en ca 30 x 40 cm stor rektangel och bred ut fyllningen jämnt över degen. Börja på ena långsidan och rulla ihop till en rulle. Skär med vass kniv i 24 bitar. Lägg i stora bullformar på 2 plåtar. Låt jäsa övertäckta till dubbel storlek 1–2 timmar i rumstemperatur. 4. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 5. Grädda i mitten av ugnen, en plåt i taget, 10–12 minuter tills bullarna fått fin färg. Låt svalna på galler. 33 BUFFÉ #03/2024
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!