Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
VARDAG LJUMMEN GNOCCHISALLAD MED CITRONDRESSING 4
PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 250 g broccoli 2 vitlöksklyftor ½ msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 1 tsk honung 3 msk olivolja 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 500 g färsk gnocchi 2 msk smör 65 g rucola ½ kruka basilika 1 dl riven parmesan GÖR SÅ HÄR 1. Bryt broccolin i små buketter. Skala stammen och strimla den fint. Skala och skiva vitlöksklyftorna. 2. Rör ihop citronskal och -juice, honung, 2 msk olja, salt och peppar till en dressing. Blanda ner den strimlade broccolistammen i dressingen. 3. Stek broccolibuketterna, vitlök och gnocchi i smör och 1 msk olja i en stor stekpanna ca 4 minuter tills gnocchin fått färg. 4. Blanda ner dressing, rucola och plockad basilika i pannan. Toppa med parmesan. 25 BUFFÉ #03/2024
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!