Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
SÖTT MARSHMALLOWS MED PASSIONSFRUKT CA 30 STYCKEN
/ ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g fryst passionsfrukt 5 gelatinblad 3 dl strösocker ½ dl glukos 2 äggvitor ev gul hushållsfärg ½ dl florsocker ½ dl potatismjöl GÖR SÅ HÄR 1. Tina passionsfrukten och sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. 2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. 3. Koka upp passionsfruktspuré, socker och glukos till 130°C. Ta från värmen. 4. Vispa under tiden upp äggvitan till ett vitt och fast skum med elvisp eller i en hushållsassistent. 5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i passionsfruktssmeten tills de smält. 6. Tillsätt den varma lagen i äggvitorna i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är kall, ca 10 minuter. Färga ev med lite hushållsfärg. 7. Blanda florsocker och potatismjöl. Lägg bakplåtspapper på ett stort fat eller en skärbräda. Sikta över ett tunt lager florsockerblandning. Bred ut smeten med en slickepott till en 3 cm tjock rektangel. Sikta över lite till av florsockerblandningen och låt sedan stå över natten i rumstemperatur. 8. Skär marshmallowsen i bitar och rulla i florsockerblandningen. Skaka av överflödigt puder. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur. MISSA INTE Ett perfekt påskpyssel för den vana sockerbagaren. VIT CHOKLADTRYFFEL MED CITRON CA 20 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g vit choklad ½ burk sötad kondenserad mjölk à ca 400 g 25 g smör 1 msk färskpressad citronjuice ½ msk finrivet citronskal ev gul hushållsfärg 1 dl florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Tillsätt alla ingredienser utom florsockret och rör till en slät smet. Färga ev med lite hushållsfärg. 2. Häll upp i en form och låt svalna. Täck med plast och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. 3. Rulla till ca 20 tryfflar och rulla i florsocker. 19 BUFFÉ #03/2024
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!