Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
VARDAG ALLT I gryta, stekpanna eller på plåt. Här
är enkla rätter som ger minimalt med disk och maximalt med matglädje när vi lagar hela måltiden i en och samma form! KYCKLING OCH SÖTPOTATIS I UGN MED FETAOST 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 rödlökar 800 g sötpotatis 1 vitlöksklyfta 1 msk färskpressad limejuice 1 ½ msk flytande honung 1 msk japansk soja 2 msk finriven ingefära ca 600 g kycklinglårfilé, gärna med skinn 1 tsk salt 3 msk olivolja 150 g fetaost 1 skivad jalapeño eller 3 msk inlagd GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Skala löken och tvätta sötpotatisen. Skär i klyftor och lägg på en plåt. 2. Skala och finhacka vitlöken och blanda med limejuice, honung, soja och ingefära. Blanda med kycklingen och lägg på plåten. Krydda kycklingen och grönsakerna med salt och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter tills potatisen fått färg och kycklingen är genomstekt, 72°C i innertemperatur. 3. Toppa med smulad fetaost och jalapeño. TIPS Potatis, palsternacka eller morötter. Välj de rotfrukter du har hemma! 21 BUFFÉ #03/2024 I ETT RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!