Buffé 1
PÅSK KRÄMIG CITRONRISONI 6 PERSONER / 30 MIN INGR
EDIENSER 1 schalottenlök 2 msk smör 250 g risoni 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl vispgrädde 2 msk finrivet citronskal 1 dl riven parmesan salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Fräs i smöret ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt risoni, fond och 8 dl vatten. Låt koka ca 10 minuter eller tills risonin är mjuk, rör då och då. 2. Rör ner grädde, citronskal och parmesan och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och toppa gärna med extra citronskal, peppar och olivolja. … risoni, även kallad orzo, är en pastasort formad som riskorn? Du hittar den i pastahyllan. PICKLADE RÄDISOR MED POTATIS, CRÈME FRAICHE OCH ROM 6 PERSONER / ÖVER 12 TIM INGREDIENSER 500 g små potatisar 1 ½ dl crème fraiche ca 80 g stenbits- eller sikrom ”Lamm är ett lätt, elegant kött som har en distinkt men ändå mild smak” 13 BUFFÉ #03/2024 ½ dl finskuren gräslök Picklade rädisor 1 knippe rädisor 200 g ½ dl ättiksprit (12%) 1 dl strösocker 1 tsk gula senapsfrön 1 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Picklade rädisor: Skölj och ansa rädisorna noga. Lägg i en väl rengjord burk med lock. Koka upp ättika, socker, 2 dl vatten, senapsfrön och salt. Låt lagen svalna. Häll lagen över rädisorna och sätt på locket. Låt stå i kylen minst 1 dygn. 2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna. Halvera de picklade rädisorna. Dela ev potatisen i mindre bitar och lägg på ett fat. Toppa med rädisor, crème fraiche, rom och gräslök. VISSTE DU ATT...
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!