Buffé 1
PÅSK BAKADE ÄGG MED SPARRIS OCH SPENAT 6 PERSONER
/ 30 MIN INGREDIENSER 1 knippe grön sparris 250 g 2 msk olivolja 1 riven vitlöksklyfta 200 g färsk bladspenat 6 ägg 1 dl crème fraiche 1 msk finrivet citronskal 4 msk finskuren gräslök salt bröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Stek sparrisen i en stekpanna med lock i oljan någon minut och tillsätt vitlök och spenat, stek ytterligare några minuter. Krydda med 2 krm salt. 2. Gör små gropar i sparrisfräset och knäck i äggen. Sätt på ett lock och låt äggen ånga klart tills äggulan är krämig, ca 4 minuter. 3. Rör ihop crème fraiche, citronskal och 2 krm salt. Klicka ut i stekpannan på sparrisfräset. Toppa med gräslök. Servera gärna med bröd. 15 BUFFÉ #03/2024
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!