Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin. SMÖR TIPS Hittar du inte paneerost? Använd halloumi eller grillost istället. PANEER BUTTER MASALA 4 PERSONER / 30 MINUTER INGREDIENSER 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 50 g smör 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen spiskummin 1 ½ tsk garam masala 1 tsk chilipulver ½ tsk gurkmeja 1 förp krossade tomater 390 g 1 dl hackade naturella cashewnötter 1 ½ dl vispgrädde 450 g paneerost 2 msk rapsolja salt koriander och kokt ris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smöret i en gryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök och ingefära i smöret tills löken mjuknar. Rör ner kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut. 2. Tillsätt krossade tomater, cashewnötter och 1 ½ dl vatten och koka 10 minuter. Tillsätt grädde och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt. 3. Skär osten i bitar och stek i oljan tills den får färg. Lägg ner i grytan och koka upp. Toppa med koriander och servera med ris. BRYNT SMÖRGLASS CA 1 ½ LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 125 g smör 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g 1 tsk vaniljsocker 5 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Bryn smöret och ta från värmen. Häll i en bunke och blanda med kondenserad mjölk och vaniljsocker. Låt svalna. 2. Vispa grädden fluffig och vänd ner i smörsmeten. Häll i en form ca 2 liter och frys minst 6 timmar. 30 BUFFÉ #03/2024
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!