Buffé 1
INNEHÅLL #03 MARS I BELGIEN DÄR jag är uppvuxen s
er traditionen med påskgodis lite annorlunda ut än här. På påskaftons natt smög påskharen runt i trädgården och hängde stora chokladägg i träd och buskar. På påskdagens morgon – högtidens höjdpunkt – gick vi barn pirriga ut med våra korgar för att leta. Vi samlade in de ägg vi kunde hitta, kanske med en vuxens hjälp för att nå de allra högsta, och sedan delade vi rättvist upp de värdefulla skatterna. REDAN DÅ VAR jag en sparsam liten person och ett år var jag så orolig att mina chokladägg skulle ta slut att jag, snarare än att vräka i mig alla på en gång, med jämna (väldigt glesa) mellanrum bara åt små små bitar av de stora chokladäggen så att de räckte hela vägen fram till jul. DET HÄR NUMRET är ett påskägg fyllt av goda smaker: solgula dammsugare, passionsfruktsmarshmallows och citronsmakande tryfflar (så goda att de omöjligen kan sparas till jul). Men också rätterna att servera till påsklammet, smöriga recept på både mat och bak och enkla middagar där allt lagas i en form för minimalt med disk. Glad påsk! Citron- och smörpasta, sid 31. Grön panzanella, sid 17. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. Liv Bossuyt, redaktionschef Fattiga riddare i våffeljärn, sid 39. Månadens matmåsten 17 GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den italienska salladen är ett måste i påsk! 30 BRYNT 39 FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen – i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare! 3 BUFFÉ #03/2024 SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på bara fyra ingredienser – utan glassmaskin. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Tf art director Moa Lander Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!