Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk! PÅSK GRÖN PANZANELLA 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 skivor ljust surdegsbröd ½ dl + 2 msk olivolja 1 knippe grön sparris 250 g 150 g sockerärtor 2 gurkor 1 vitlöksklyfta 2 msk vitvinsvinäger 1 krm nymalen svartpeppar 1 ½ dl oliver 1 förp sardellfiléer i olja 80 g 3 dl plockade örter t ex basilika, mynta och dill salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skär brödet i tärningar. Lägg på en plåt och blanda med 2 msk olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. 2. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i ca 4 cm stora bitar. Koka sparrisen i saltat vatten ½ minut. Lägg ner sockerärtorna och koka ytterligare ½ minut. Häll av och lägg i isvatten. Dela gurkorna på längden. Skrapa ur kärnhuset med en tesked och skär gurkan i bitar. 3. Skala vitlöken och riv i en stor skål. Vispa ner vinäger och ½ dl olja. Krydda med ½ tsk salt och peppar. Blanda ner sockerärtor, sparris, gurka, oliver, sardeller och krutonger i skålen. Lägg upp på ett fat och toppa med örterna. SMÅ SMÖRDEGSPAJER MED LAX OCH RICOTTA 6 PAJER / 45 MIN INGREDIENSER 1 förp kyld smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förp salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Dela smördegen i 6 bitar. Lägg i en muffinsplåt. Låt degbitarna sticka upp lite över kanterna. 2. Vispa ihop ricotta, ägg, grädde, 2 krm salt och 1 krm peppar. Skiva salladslöken tunt och fräs i smöret några minuter tills den mjuknar. 3. Strimla laxen och fördela i smördegen, häll på äggstanningen och toppa med salladslöken. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 17 BUFFÉ #03/2024
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!