Buffé 1
Buffé GRÖN PANZANELLA En grön tolkning på den ital
ienska salladen är ett måste i påsk!
VARDAG LAX MED GULT KOKOSRIS OCH SALLADSLÖK 4 PER
SONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 msk rapsolja 3 dl basmatiris 2 tsk gurkmeja 1 förp kokosmjölk ca 200 ml 1 tsk salt 500 g laxfilé utan skinn 2 msk japansk soja 1 tsk sesamolja 1 förp salladslök 125 g 25 g smör koriander, rostad lök och sriracha till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Fräs i oljan i en vid kastrull med lock tills den mjuknar. Tillsätt riset och fräs lite till. Tillsätt gurkmeja, kokosmjölk, 3 dl vatten och salt och låt koka upp. Koka på svag värme under lock ca 15 minuter. 2. Skär laxen i tärningar och blanda med soja och sesamolja. Låt stå 5–10 minuter. Skiva salladslöken. 3. Sprid ut laxen och salladslöken på riset. Klicka över smör och häll på 3 msk vatten. Ånga under lock på låg värme ca 10 minuter eller tills laxen är färdig. 4. Servera med koriander, rostad lök och sriracha. TIPS Frysta råvaror är ofta billigare än färska: välj fryst laxfilé och fryst koriander istället för färsk. Har du ingen sesamolja hemma? Använd rapsolja istället. 23 BUFFÉ #03/2024
Buffé BRYNT SMÖRGLASS Ljuvligt elegant glass på ba
ra fyra ingredienser – utan glassmaskin.
Buffé FATTIGA RIDDARE 25 mars infaller våffeldagen
– i år firar vi den helst med våfflade fattiga riddare!