Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
NYÅR JOEL ÅHLIN BOR: Västerås GÖR: Kock och grund
are av krogarna Agrikultur, Bar Agrikultur och Fafelle AKTUELL MED: Boken Köttfärssås tillsammans med Jason Diakité och Harald Wachtmeister Missa inte tävlingen om Joels bok Köttfärssås på sidan 39. Dottern Hedda, 2 år. SALTGURKA MED SMETANA OCH HONUNG 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g snacksgurka 4 ½ dl vatten 2 msk salt 2 vitlöksklyftor 2 cm pepparrot 2 dl smetana ½ dl flytande honung GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp vatten och salt. Skala och krossa vitlöken. Skala och skiva pepparroten. Lägg ner i saltlagen. Låt svalna. 2. Skölj gurkorna och stick några små hål i dem med en sticka. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Häll över saltlagen och sätt på locket. Ställ i kylen minst 2 dygn. 3. Lägg smetanan i kaffefilter över natten. Skär gurkan i cm-tjocka skivor. Toppa med en klick smetana och honung. I GLASET ”Champagne! Gärna med lite ålder, mycket smak och dominans av druvan pinot noir.” 15 BUFFÉ #12/2021 LOBSTER ROLLS 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 kokta humrar à ca 500 g ½ selleristjälk 75 g smör 6 brioche korvbröd ½ dl majonnäs salt citronklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala hummern och skär köttet i grova bitar. Hacka sellerin fint. Blanda hummer med selleri och smaka av med salt. Ställ i kylen. 2. Bryn smöret. Skär bort några millimeter av långsidorna på bröden. Pensla de skurna snittytorna med lite av det brynta smöret. Rosta de skurna snittytorna i stekpanna. 3. Bred majonnäs i bröden och fyll med hummerköttet. Skeda brynt smör över. Servera direkt med citronklyftor. TIPS! Frys in skalen och koka hummerfond senare.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.