Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson. SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Grapefruktmocktail Fyll glasen med en festlig alkoholfri drink till nyår! Jag smaksätter den helst med grapefrukt, lime och rosmarin. TÄVLA OM BOKEN KÖTTFÄRSSÅS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Köttfärssås” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Köttfärssås”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 december. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 1. På vilken sida fi nns receptet från omslaget på detta nummer? A 9 B 21 C 33 MISSA INTE Vill du se hur man gör drinken steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TIPS! Vill du göra en alkoholhaltig variant på drinken? Tillsätt 4 cl tequila per glas. GRAPEFRUKTMOCKTAIL 2 GLAS / 15 MIN INGREDIENSER 2 röda grapefrukter 2 lime 1 liten rosmarinkvist 2 msk fl ingsalt 4 msk sockerlag 1 dl tonic water isbitar TIPS! RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Istället för grapefrukt kan du välja någon annan citrusfrukt, som småcitrus, blodapelsin eller apelsin. Sofi a Nilsson, receptkreatör GÖR SÅ HÄR 1. Pressa grapefrukt och 1 ½ lime. Sila ner juicen i en shaker. 2. Plocka rosmarinen och mortla med saltet. Skär en klyfta av limen och dra längs kanten på 2 glas. Doppa sedan i rosmarinsaltet så det fastnar på kanten av glasen. 3. Tillsätt sockerlag och is i shakern och skaka. Fyll glasen med is och häll ner drinken, toppa med tonic och gärna en kvist rosmarin. 2. Vad heter majsbröden som är vanliga i Venezuela? A Tacos B Arepas C Pita 3. Vad heter den inlagda ingefära som vanligtvis serveras till sushi? A Nori B Wasabi C Gari Rätt svar från Buffé #11: 1. 1400-talet 2. Fylld med löksås 3. Panettone SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Buffé #01 kommer 20–21 januari. 39 BUFFÉ #12/2021