Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
ICAs EGNA SIDOR N Chark på svenska! Det började m
ed en resa till Italien där Mona och Lars Hultström inspirerades av en charkproducent. Idag gör de på Fors Säteri upp mot 1 000 hantverksmässigt producerade lufttorkade skinkor till ICA-butiker runtom i hela landet. SVENSKA MÄSTARE I att göra lufttorkad skinka – Mona, Lars och sonen Mattias Hultström som driver Fors Säteri utanför Katrineholm tillverkar unika charkprodukter. Hur började er charkproduktion? – För 13 år sedan reste vi till Italien där vi kom i kontakt med en familj som drev en charkfabrik. De gjorde helt fantastiska hantverksmässiga parmaskinkor till bland annat Vatikanen. Vi blev så inspirerade att vi direkt åkte hem och tillverkade två lufttorkade skinkor och på den vägen är det! Sedan dess har vi förfinat processen allt eftersom och utvecklat ett eget koncept och produktion med lärdomar från Italien. Berätta om ert sortiment! – Vår största produkt och stora stolthet är den lufttorkade skinkan, sedan har vi även medverkat vid framtagningen av en klassisk salami och en fänkålssalami. Genom samarbetet med ICA har vi fått möjlighet att nå ut till konsumenter i hela Sverige vilket är helt fantastiskt! Hur går produktionen till? – All hantering av skinkorna görs manuellt, vi har i dagsläget inga maskiner. Vi masserar, saltar, tvättar, putsar och försluter med ister, sedan mognar skinkorna successivt allt eftersom. Skinkorna hänger och torkar i minst 12 månader, sedan kontrollerar vi att de är mogna. Då känner vi på doften och hårdheten att skinkan är färdig för leverans. Precis som en sommelier måste man som charkproducent ha en känslig näsa för att känna att skinkorna har mognat klart! 37 BUFFÉ #12/2021 MONA HULTSTRÖM GÖR: Driver Fors Säteri tillsammans med Lars och sonen Mattias Hultström BOR: Flodafors utanför Katrineholm ANTAL ANSTÄLLDA: 8 st R I C A s E A G S I D O
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.